Van'da bombalı saldırı: 50 yaralı

Van'da AK Parti İl Başkanlığı ile Valilik binası arasındaki alanda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Van Valisi, saldırıda 4'ü polis, 4'ü İran vatandaşı, 50 kişinin yaralandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'ın merkezinde, Beşyol mevkiinde bu sabah şiddetli bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamanın yaşandığı alana çıkan tüm yollar kapatıldı.

Van saldırısından ilk görüntülerVan saldırısından ilk görüntüler

ATALAY: POLİS NOKTASI HEDEFTİ

Olayla ilgili ilk açıklamayı AK Parti Milletvekili Beşir Atalay yaptı. CNN Türk TV yayınına bağlanan Atalay, "Beşyol kavşağı önemli bir merkezdir. Demokrasi nöbetleri de orada yapılmıştır. Orada bir bomba yüklü araç, getiriliyor park ediliyor ve o patlatılıyor. Ama hamd olsun o bina bizim binamız parti binamız zaten. Bizim bayramlaşmamız yoktu, yarın programımız. Ama orada polis noktası vardır, önemli bir nokta. Tabii bir hedef de orası. Birkaç polisimiz yaralı" dedi.

4'Ü POLİS, 4'Ü İRAN VATANDAŞI 50 YARALI VAR

Van Valisi İbrahim Taşyapan, patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulundu. Vali Taşyapan, bombalı saldırıda, 4'ü polis, 4'ü İran vatandaşı, 50 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Taşyapan, şu bilgileri verdi: "Polis noktasının dış tarafında bomba yüklü araç park ettikten 10 saniye sonra patlatıldı. Ve bu gördüğünüz manzara ortaya çıktı. 2'si ağır 50 kişi yaralandı. 4 polis memuru yaralandı. Bayramın birinci günü ve buraların kapalı olması nedeniyle belkide yaralı sayısını azaltmış durumunda. Burası Beşyol Meydanı'nın en işlek yerlerinden birisi. Burada AK Parti il binası, HDP, Urartu Oteli, eczaneler ve iş yerlerinin yoğun olduğu bir yer. Bunların hepsi zarar gördü. Ben bütün yaralılara acil şifalar diliyorum. Zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Milletimize, memleketimize bunu yaşatanları da lanetliyorum. Terör hain yüzünü Van'da bir defa daha gösterdi. Biliyorsunuz kısa bir süre önce polisevimizin olduğu yerde olmuştu. 2 vatandaşımız ve 2 polisimiz şehit olmuş 71 vatandaşımız da yaralanmıştı. Şimdi de bu olayı yaşıyoruz."

DEVLET ZARARI KARŞILAYACAK

Vali Taşyapan, zararların karşılanacağını belirterek, "Devletimiz güçlüdür buradaki tüm maddi hasarları yerine getirebiliriz. Bu yapılanlar terör örgütünün son çırpınışları. Tespitlerimiz sürüyor. Zararlar karşılanacak bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILDI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali, "Tespitimize göre araç bariyerlerin arka kısmına, polislerin arka tarafına park ettikten sonra uzaklaşıyor ve 10 saniye sonra muhtemelen bombayı uzaktan kumandayla patlatıyor. Araç panelvan tipi minibüs. Ancak detayları araştırıyoruz. MOBESE kameralar var, incelemelerimiz devam ediyor. En kısa zamanda faillerini ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

van-1

van-2

van-4