'Sıra düşünen, yazan, sorgulayan herkeste'

Aydınlar, yazarlar ve gazetecilere yönelik tutuklamalara Türkiye Yazarlar Sendikası'ndan (TYS) tepki geldi: Yazarlarımız yalnız değildir. Onlar, öğrencileriyle yeniden buluşana, 'ilk ders'lerini yeniden verene kadar yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), düşünen, sorgulayan, yazan herkesin hedef haline getirildiği eleştirisinde bulundu. Aslı Erdoğan ile Necmiye Alpay'ın tutukluluğuna vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi:

Sağın sağa darbesinden türeyen 'yeni sağ dikta', OHAL bıçağını aydınlar üzerinde bilemeyi sürdürüyor. Aslı Erdoğan’ın, Necmiye Alpay’ın tutuklanmasından sonra sıranın başka aydınlara geleceğini öngörmüştük.

Oyuncular tiyatrolarından, akademisyenler üniversitelerinden, gazeteciler kalemlerinden koparılıyor. İktidar 'yeni Türkiye' adıyla başlattığı cadı avını büyüttükçe büyütüyor. Artık 'sıra kimde' diye sormanın da anlamı kalmadı. Sıra düşünen, yazan, sorgulayan herkeste.

'ÖÇ DUYGUSUNUN BİR PARÇASI'

Cehaletin iktidarı, geleceğin meşalesini yakan öğretmenleri de bu yüzden susturmak istiyor. Bu öğretmenlerin arasında yazarların, şairlerin olması ise rastlantı değildir. Yazarlarımız Ahmet Çakmak’ın, Kemal Varol’un, İlhami Sidar’ın, Lal Laleş’in, Azad Ziya Eren’in, Şener Özmen’in, Aydın Alp’in, İsmail Dindar’ın, Ali Karataş’ın, Eylem Ata Güleç’in, Dilaver Zerag’ın, Servet Üstün Akbaba’nın, Murat Özyaşar’ın, Yavuz Ekinci’nin, Cengiz Tekin’in görevlerinde uzaklaştırılması da iktidarın bu öç duygusunun bir parçasıdır.

Ancak bilinmelidir ki yazarlarımız yalnız değildir. Onlar, sevgili öğrencileriyle yeniden buluşana, “ilk ders”lerini yeniden verene kadar yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.