Ege ikinci kez sallandı

Manisa Akhisar'da öğlen saatlerinde 5 şiddetinde deprem meydana geldi. İlçede yaklaşık bir saat sonra 4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Akhisar ilçesi bayramın ilk günü iki kez sallandı.  İlk deprem saat 11.26'da meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünün 5 olduğunu açıkladı. 5, AFAD verilerine göre ise 4.6 büyüklüğünde meydana geldi. Deprem İzmir'in yanı sıra Bursa, Balıkesir, Çanakkale'de de hissedildi.

Akhisar saat 12.29'da ise ikinci kez sallandı. AFAD bu depremİn büyüklüğünü  4.5 olarak açıkladı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre ilk depremin merkez üssü Akhisar'dı Deprem yerin 6.5 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem, İzmir kent merkezi ile Foça ve Ödemiş'te hafif şekilde hissedildi.

İZMİR'DE DE HİSSEDİLDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Veri Merkezine göre 11.26'da Akhisar'da gerçekleşen deprem Manisa, İzmir ve çevresinde hissedildi.

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, depremi ilçe merkezinde şiddetli biçimde hissettiklerini ve ekiplerin hemen hasar tespit çalışması gerçekleştirdiğini bildirdi. İlk bilgilere göre depremde can kaybı ya da yaralanan olmadığını ifade eden Peker, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı yok, maddi kayıp var mı diye tespit başlattık. Vatandaşlarımızın bu güzel bayram gününde soğukkanlı olmasını rica ediyorum. Geçmiş olsun." dedi.

YÜZEYE YAKIN 

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Zafer Akçığ, depremin yüzüye çok yakın olduğu için çok hissedildiğini söyledi. Prof. Dr. Akçığ, Manisa Akhisar’da aktif faylar olduğunu belirterek, "Ben İzmir Bostanlı’da yaşıyorum evde çok hissettim. Çünkü çok derinde değil yüzeye yakın. 5 de orta büyüklükte bir deprem. Akhisar’da aktif faylar var. Bunlar olağan depremler. Panik yok" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler deprem Manisa Akhisar