Ahmet ve Mehmet Altan'ın avukatlarından açıklama

Gözaltına alınan Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın avukatları açıklama yaptı. Soruşturma hakkında bilgi alamadıklarını söyleyen avukatlar, müvekkillerinin sağlık durumunun da öğrenilemediği duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimin ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Ahmet ve Mehmet Altan'ın avukatları açıklama yaptı. Soruşturmaya gizlilik kararı konulduğu için bilgi alamadıklarını belirten avukatlar, müvekkillerinin durumundan endişe duyduklarını aktardılar.

T24'ün haberine göre, avukatlar Veysel Ok ve Ergin Cinmen açıklama yaptı. Gizlilik kararı nedeniyle bilgi alamadıklarını kaydeden avukatlar, bilgilerinin sadece basına "sızdırılanlar"dan oluştuğunu belirttiler.

Yayınlanan haberlere göre, Mehmet ve Ahmet Altan'ın “subliminal mesajlar” ile darbe girişimine katılanlara katıldıkları iddia ediliyor. Bu iddiayı gayriciddi olarak değerlendiren avukatlar, gözaltına kararına itiraz için Çağlayan Adliyesi'ne gittiklerini, fakat karşılarında muhatap bulamadıklarını açıkladılar.

Avukatlar, soruşturmayı yürüten savcı Can Tuncay’ın tatile çıktığını, itirazı inceleyecek sulh ceza yargıcını da bulamadıklarını öne sürdüler.

Müvvekillerinin ne zaman yargı önüne çıkacağını belirsiz olduğuna dikkat çeken avukatlar, "Her iki müvekkilin de sağlık ve hukuki durumu ile ilgili olarak tarafımıza hiçbir bilgi verilmemektedir. Yaşanan bu durum başta Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Ceza Muhakemesi Kanunun ilgili hükümlerine aykırı bulunmaktadır" dedi.

Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler gözaltındaAhmet ve Mehmet Altan kardeşler gözaltında

Altan ailesi: Genlerimizde yok!Altan ailesi: Genlerimizde yok!

Orhan Pamuk'tan Altan Kardeşler tepkisiOrhan Pamuk'tan Altan Kardeşler tepkisi

Dünyadan Altanlar için çağrıDünyadan Altanlar için çağrı