Kayyımlar göreve başladı

İçişleri Bakanlığı, bu sabah Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında belediyelere kayyım ataması kararı verdi. Erzurum'un Aşkale ve Hınıs, Muş'un Bulanık, Ağrı'nın Diyadin ile Iğdır'ın Tuzluca ilçesi ve Hoşhaber beldesinde kayyımlar görevine başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı'nın Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında bu sabah belediyelere kayyım ataması gerçekleştirilen Erzurum'un Aşkale ve Hınıs, Muş'un Bulanık, Ağrı'nın Diyadin ile Iğdır'ın Tuzluca ilçesi ve Hoşhaber beldesinde polis güvenlik önlemleri aldı.

ÇOĞU KAYMAKAM

Erzurum'da bir süre önce FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olduğu iddiası ile gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Aşkale ilçe Belediye Başkanı AK Partili Enver Başaran'dan boşalan koltuğa Belediye Meclis üyelerinin seçimi ile Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Şenol Polat getirilmişti. Bakanlık, Polat'ı kayyım olarak yeniden görevlendirirken, DBP'li Hınıs İlçe Belediyesi'ne Kaymakam Bülent Ay kayyım olarak atandı. DBP'li Iğdır'ın Tuzluca Belediyesi'ne Kaymakam İbrahim Civelek, Hoşhaber Beldesi'ne Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Ağrı'nın Diyadin Belediyesi'ne Kaymakam Mekan Çeviren, Muş'un Bulanık Belediyesi'ne de Kaymakam Ömer Şahin kayyım olarak getirildi.

'DEMOKRASİ İLE GELDİK, ÖYLE GİDECEĞİZ'

Bugün saat 10.30'da Tuzluca Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapan Belediye Eş başkanları DBP'li Mehmet Gültekin ve Neşe Gülcan, demokrasi ile geldiklerini ve demokrasi ile gideceklerini söyledi. Halkın iradesi ile başkan seçildiklerini ancak bu yolla burayı terk edeceklerini belirten Neşe Gülcan, "Demokrasi nöbeti tutanları şimdi gerçek demokrasi nöbetine davet ediyoruz. Haklarımız ihlal edilmiştir" dedi. Atanan kayyımlar belediye binalarına gelerek görevi aldı. (ERZURUM/DHA)