ABD'den kayyım açıklaması

28 belediyeye kayyım atanması sonrası ABD'den 'endişe' açıklaması geldi. Açıklamada, barışçıl politik ifade hakkına vurgu yapıldı, atamaların geçici olacağı temennisi dile getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, 28 belediyeye kayyım atanması konusunda yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında Türk yasasına uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz" denildi.

Elçiliğin internet sitesinden yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

"Türkiye'nin Güneydoğu'sunda Bugün Gerçekleşen Olaylarla İlgili Açıklama

Hükümetin bazı seçilmiş yerel yetkilileri terörizmi destekledikleri iddiasıyla görevden alma ve yerlerine kayyum atama kararını takiben Türkiye'nin güneydoğusundaki çatışma haberlerinden endişe duyuyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri terörizmi lanetlemekte ve Türkiye'nin kendisini savunma hakkını desteklemektedir. Türk mercileri bazı yerel yetkililerin terörist gruplara katıldığı veya maddi destek sağladıkları yönündeki iddiaları araştırırken, hukuki süreç ve Türk Anayasası'nda saklı olduğu şekilde barışçıl politik ifade hakkını da içermek üzere, kişisel haklara saygının önemine işaret ederiz. Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında Türk yasasına uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz."

abd-aciklama

28 belediyeye kayyım atandı!28 belediyeye kayyım atandı!

Kayyımlar göreve başladıKayyımlar göreve başladı

Kayyım geldi, internet gittiKayyım geldi, internet gitti