Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler gözaltında

Yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan'ın bu sabah gözaltına alındığı duyuruldu. Altanların 14 Temmuz'da katıldıkları bir televizyon programında söyledikleri sözlerin 'darbeyi bildiklerini gösterdiği' iddia edilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24), yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan'ın bu sabah gözaltına alındığını duyurdu.

Cnnturk.com'a bilgi veren avukatlarından Veysel Ok, Altan'ların gözaltına alındıklarını doğrulayarak, henüz yanlarına ulaşmadığını bildirdi. Ahmet ve Mehmet Altan'ın emniyete götürüldüğünü söyleyen avukat Ok, polislerin müvekkillerine, bir TV programındaki açıklamaları nedeniyle gözaltına alındıklarını bildirdiğini ifade etti.

'DARBEYİ SÖYLEDİKLERİ' İDDİA EDİLMİŞTİ

FETÖ'ye ait olduğu iddiasıyla darbe girişiminden sonra KHK kararı ile kapatılan Can Erzincan TV'de, Ahmet ve Mehmet Altan'ın darbe girişiminden bir gün önce Nazlı Ilıcak ile birlikte katıldıkları bir TV programındaki sözleri basına yansımıştı. Altan kardeşlerin bu programdaki siyasi analizleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözleri, "darbe olacağını açık açık söyledikleri" şeklinde yorumlanarak, bazı yayın organlarında ve sosyal medyada hedef alınmalarına neden olmuştu.

ilicak

NAZLI ILICAK'IN DA İFADESİ ALINACAK

Soruşturma kapsamında programdaki ifadeler sebebiyle Nazlı Ilıcak'ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi. Altan kardeşlerin, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

Hürriyet muhabiri Akın tahliye edildiHürriyet muhabiri Akın tahliye edildi