Tunceli'de öğretmenlerin yarısı gitti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 11 bin öğretmeni açığa almasının yankıları sürüyor... Tunceli'de 946 öğretmenden yarısı açığa alınırken, öğretmenler isimlerinin olup olmadığını öğrenmek için İl Milli Eğitim'e gitti. Ardından oturma eylemi düzenlediler...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından hükümet tarafından ilan edilen OHAL sonrası, Türkiye genelinde 11 binden fazla öğretmen 'teröre destek vermek' suçlamasıyla açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alınan öğretmenlerin sayısı her geçen gün artarken, birçok ilde kararlar protesto edilmeye başlandı.

Diyarbakır'da öğretmenlere gazlı müdahaleDiyarbakır'da öğretmenlere gazlı müdahale

tunceliogretmen1 Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelen öğretmenler, isimlerinin listelerde olup olmadığını öğrenmeye çalıştı. Muhatap bulamayınca protesto için oturma eylemi yaptılar.

TUNCELİ'DE ÖĞRETMENLERİN YARISI GİTTİ

Tunceli’de görev yapan 946 öğretmenden 418’i ve 86 MEB personeli olmak üzere 504 kamu emekçisi açığa alındı. Eğitim-Sen üyesi 418 öğretmen ve 86 memurun görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidip bilgi almak isteyen öğretmenler, muhatap bulamayınca protesto eylemi yaptı. 418'i öğretmen, toplam 504 milli eğitim çalışanının görevden uzaklaştırıldığının duyulması üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelen öğretmenler, isimlerinin listelerde olup olmadığını öğrenmeye çalıştı. Onlarca öğretmen, bilgi alacak muhatap bulamayınca bahçede oturma eylemi yaparak bekleyişe geçti.

Eğitim Sen: Dersim'in başarısına saldırı

Eylemde bulunan Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Süleyman Güler, il genelinde 90 okulda görev yapan toplam 930 öğretmenden 418'nin görevden uzaklaştırıldığını belirterek, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası, darbecilerle mücadele adı altında bütün olarak, bütün muhaliflere dönük bir saldırı furyası başladı. Dersim TEOG sınavlarında Türkiye birincisi oldu. Yine ayrıca LYS sınavında Türkiye 6'ıncısı oldu. Biz bu saldırıları, bu açığa alma durumunu, ilin eğitim başarısına yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz" dedi.

urfa Şanlıurfa’da da 462 öğretmenin açığa alınması protesto edildi.

ŞANLIURFA'DA 462 ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Siverek Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 120 öğretmen, '657 sayılı kanuna uygun hareket etmedikleri' ve terör örgütü PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle açığa alındı. Görevden uzaklaştırılan öğretmenlerle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

KESK HAKKARİ: YARGISIZ İNSAF

KESK Hakkari Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Demir de, 14 bin öğretmenin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin 'yargısız infaz' yorumunu yaptı. Yusuf Demir, "Eğitim- Sen, nereden ya da kimden gelirse gelsin, eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini hedef alan, iktidarın baskıcı ve antidemokratik uygulamalarına zemin hazırlayan her türlü yasa dışı girişim ve saldırının karşısında hukuksal ve örgütlü mücadelesiyle durmayı sürdürecektir" dedi.