Genco Erkal adı değiştiriliyor

Genco Erkal adı kültür merkezinden siliniyor. Sancaktepe Belediyesi'nde oylanacak kararın gerekçesi sanatçının açıklamaları.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Partili Sancaktepe Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek 1994 yılından beri faaliyette olan Genco Erkal Kültür Merkezi’nin adını değiştirme kararı aldı.

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, Sancaktepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Genç ile Emlak ve İstimlak Müdürü Hilmi Erkal’ın imzasını taşıyan talep, 5 Eylül’de başkanlık makamına iletildi.

Dün Hukuk Komisyonu’nda karara bağlanan değişiklik, bugün belediye meclisinde gündeme getiriliyor.

'HAKAN ŞÜKÜR'ÜN DEĞİL ERKAL'IN ADINI SİLMEYE ÇALIŞIYORLAR'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, kültür merkezinin ismini AK Parti'li Sancaktepe Belediyesi'nin değiştirmeye çalıştığını öne sürerek "AKP'li belediye bu yanlış adımı atmamalıdır" dedi. Yarkadaş ayrıca "CHPli Meclis Üyemiz Sinan Doğan, isim değişikliği yapılacak bir yer varsa, Hakan Şükür Stadyumu'dur. Gelin buranın adını değiştirip Şehit Ömer Halisdemir adını koyalım önerisinde bulunuyor. AKP'liler bu öneriyi reddediyor. Genco Erkal isminin silinmesi için bastırıyor" bilgisini paylaştı.