'Altınörs'e gözaltı açık bir kumpas!'

Gözaltına alınan HDP Eşbaşkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün eşi HDP Ankara İl Başkanı Birsen Kaya, "Kumpas olduğu açıkça ortada olan bu iddialarla HDP'yi hedef almak, toplumsal barışa zarar vermekten başka bir işe yaramaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik [email protected]

ANKARA- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınmasına eşi aynı zamanda HDP Ankara İl Başkanı olan Birsen Kaya tepki gösterdi.

Eşinin, 10 Ekim Ankara Garı katliamında yaşamını yitiren Zakir Karabulut'un cenaze törenine katıldığı için gözaltına alınmasının akıl dışı olduğunu söyleyen Kaya, Karabulut'un HDP Tokat İl Saymanı olduğunu, cenaze törenine partinin bazı yöneticileriyle milletvekillerinin de katıldığını, bunun suç olamayacağını belirtti.

'IŞİD KATLİAMINDA ÖLEN BİRİNİN CENAZESİNE GİTMEK SUÇ MU?'

Birsen Kaya DUVAR'A yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sultanahmet saldırısını gerçekleştiren IŞİD'ciler serbest bırakılırken aynı IŞİD'in gerçekleştirdiği katliamda yaşamını yitiren bir kişinin cenazesine gitmek nasıl suç olur? IŞİD'ciler Ankara'da elini kollunu sallayarak çalışmalarını yapıp bombaları patlatırken seyirci kalanlar, onların katlettiklerinin cenazesine gidenlerin mi peşine düştü? Alp, Genel Merkezin görevlendirmesi sonucu taziye için ailenin yanına uçakla gidip aynı gün dönmüştü.

HDP Başkan Yardımcısı gözaltına alındıHDP Başkan Yardımcısı gözaltına alındı

Hiçbir mantığa sığmayan iddiaların bir kumpasın parçası olduğu çok açık. Darbe girişimine karşı ilk ve en kararlı duruşu sergilen HDP'yi hedef alan bu adımlar toplumsal barışa daha da zarar vermekten başka bir işe yaramaz."

HDP'den 'sahte HDP' uyarısıHDP'den 'sahte HDP' uyarısı