Basri Aktepe tutuklandı

Uzun yıllar Emniyet İstihbarat'ta görev yapan, daha sonra TİB'i kuran, ardından da MİT'e geçerek Genelkurmay'dan devredilen Türkiye'nin en büyük dinleme merkezi GES'in sorumluluğunu üstlenen Basri Aktepe tutuklandı. Gerekçe, Gülen cemaatiyle ilişkili olmak...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emniyet İstihbarat ve MİT'in kritik isimlerinden Basri Aktepe tutuklandı. Aktepe'nin savcılığın geçen hafta Gülen cemaatinin emniyet imamlarından olduğu gerekçesiyle 129 isim hakkında çıkartılan gözaltı kararı çerçevesinde yakalandığı ortaya çıktı. Aktepe, gözaltı işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılık işlemleri sonrasında çıkarıldığı mahkemede ‘FETÖ’ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aktepe, hükümetin kapatma kararı aldığı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nı (TİB) kuran ve daha sonra MİT'e geçerek TSK tarafından devredilen GES Komutanlığı'nın başına geçen isim olarak biliniyordu.

'Emniyette hâlâ 200 bin Fethullahçı polis var''Emniyette hâlâ 200 bin Fethullahçı polis var'

MİT Müsteşar yardımcısı konumunda görev yapan Aktepe, GES Komutanlığı'nın devredilmesiyle birlikte MİT'in elektronik istihbarat sistemlerinin modernizasyonu çalışmalarında göreve almıştı. Aktepe, 1-25 Aralık soruşturmasının ardından pasif göreve atanmıştı.

Haberin kaynağı