AÜ'lü akademisyenlerden ihraç edilen arkadaşlarına destek

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden bildiri... 10 üye, arkadaşlarının göreve iade edilmelerini talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 10 öğretim üyesi bir bildiri yayınlayarak 1 Eylül 2016 tarihli 672 sayılı KHK ile ihraç edilen akademisyen arkadaşlarının "göreve iade edilmelerini" talep etti.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde görevli öğretim üyelerinden Dr. İrem Akı, Prof. Dr. Metin Günday, Prof. Dr. Tunçer Karamustafaoğlu, Prof. Dr. Ahmet Kılıçoğlu, Dr. Dilan Mızrak, Prof. Dr. H. Maksut Mumcuoğlu, Doç. Dr. Cüneyt Ozansoy, Prof. Dr. Sema Taşpınar Ayvaz, Dr. Cenk Yiğiter ve Prof. Dr. Yahya Zabunoğlu'nun imzasının bulunduğu bildiride, "Mensubu olduğumuz Ankara Üniversitesi'nde demokrat ve barıştan yana kimlikleriyle tanıdığımız meslektaşlarımızın hukuksuz bir biçimde ihraç edilmiş olmaları karşısında duyduğumuz üzüntü ve endişeyi kamuoyu ile paylaşmak isteriz" denildi.

'DİĞER BİLDİRİLERİ DE SAHİPLENİYORUZ'

Daha önce Ankara Üniversitesi'ne bağlı Siyasal Bilgiler, İletişim, ve Dil Tarih ve Coğrafya Fakülteleri'ndeki meslektaşlarının konu ile ilgili yaptığı açıklamaları sahiplendiklerini belirten 10 akademisyen, bildiri metninde şu görüşlere yer verdi: "Duyduğumuz endişe ve üzüntü sadece meslektaşlarımızla ilgili değil, aynı zamanda üniversitelerimizin ve toplum olarak hepimizin geleceğine dair. Bu yanlıştan en kısa sürede dönülmesini talep ediyoruz. Ayrıca içinden geçtiğimiz bu zor günlerden çıkışın ancak çoğulcu demokrasinin hızla inşasından; insan haklarına, hukuk devleti ilkesine ve evrensel hukuk normlarına sıkı sıkıya bağlılıktan geçtiğini de ifade ederiz."

BARIŞ İMZACISI SOLAK'IN İHRACI OHAL ÖNCESİ 

Öte yandan OHAL'den önce, haziran ayında ataması yenilenmeyerek görevine son verilen barış bildirisi imzacısı ve Eğitim Sen üyesi akademisyen Dr. İnci Solak'ın görevine iadesi de talep edildi. Bildiride "Üniversitemiz ve fakültemiz teamüllerine ve de hukuka aykırı bir biçimde haziran ayında görevine son verilen fakültemiz öğretim elemanı Dr. İnci Solak Akman'ın görevine iadesi talebimizi de yineliyoruz" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)