Kayseri'de OHAL protestosu

Oturma eylemi yapan Eğitim-Sen'liler, kamudaki hukuksuz ihraçlara son verilmesini istedi. Öğretmenler, il içi ve il dışı atamalarda ortaya çıkan açığın kapatılamadığını da ifade ettiler...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim-Sen Üyeleri Kayseri'de oturma eylemi yaparak, OHAL uygulamalarına tepki gösterdi. Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, ''15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan ve darbecilere yönelik olduğu iddia edilen soruşturmalar, OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri dayanak yapılarak kamuda gerçekleştirilen açığa almalar ve ihraçlar siyasi iktidarın elinde tehlikeli bir silaha dönüşmüştür. Hükümet 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek darbeyle alakası olmayan ama kendisine muhalif herkesi susturmanın derdine düşmüştür'' dedi.

Eğitim-Sen hizmet binası önünde toplanan sendika üyelerine CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi.  Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, yaptığı açıklamada hükümete tepki göstererek şöyle konuştu:

"Evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde harekete etmek yerine adeta hukuka düşman kesilenler, Meclisi devre dışı bırakarak OHAL’i kendi hukuksuzluklarına kalkan yapmaktadır. Ülkeyi kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrulturunda yeniden inşa etmek isteyenler, karşılarında duracak hiçbir örgütlü güç istememektedir. 'OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri dayanak yapılarak, kamuda gerçekleştirilen açığa almalar ve ihraçlar siyasi iktidarın elinde tehlikeli bir silaha dönüşmüştür. Hükümette darbe girişimini fırsata çevirmenin telaşına düşmüştür.''

'KAYSERİ’DE 863 ÖĞRETMEN İHRAÇ EDİLDİ'

Kayseri’de de 863 öğretmenin darbe girişimi sonrasında ihraç edildiğini ifade eden Apaydın, okullarda öğretmen açığının da arttığını dile getirdi. Açılan il içi ve il dışı atamalarda da ortaya çıkan açığın kapatılamadığını öne süren Apaydın, "Yine mağduriyeti en çok öğrenciler çekecektir. Yaşamın her alanında kendisine mutlak itaat isteyen ve bunun için her fırsatı kullananların eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlü mücadelesine yönelik her türlü yasa dışı müdahalesinin karşısında duracağımız bilinmelidir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri bir süre oturma eylemi yaptı ve hükümeti bazı OHAL uygulamaları nedeniyle ıslıklarla, alkışlarla protesto etti.

(KAYSERİ-DHA)

Etiketler kayseri Protesto OHAL