Ford işçilerinden akademisyenlere destek

Ford işçileri, ihraç edilen akademisyenler için yazdı. Bir işçi, "O gün korkusuzca bize destek oldunuz, biz de sizi yalnız bırakmayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'de kurulu Ford Otosan'ın işçileri, KHK'lerle ihraç edilen Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri için yazdı. İşçilerden biri, mektubunda "O gün siz korkusuzca, büyük bir sorumlulukla bize destek oldunuz, bugün de biz sizi yalnız bırakmayacağız" dedi.

Ford işçileri ihraç edilen akademisyenler için yazdı. Ford Otosan'da çalışan 3 işçinin, OHAL sonrası çıkarılan kanun hükmünde kararname ile Kocaeli Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyenler için mektup yazdı. Mektupları, Evrensel gazetesi yayınladı. İşte o mektuplar;

'HOCALARIMIZIN YERİ ÜNİVERSİTEDİR'

Ülkede olan bu darbe girişimine karşıyız. Kocaeli Üniversitesinden ihraç edilen barış için imza vermiş çok değerli hocalarımızın da bu darbe girişimine karşı olduklarını biliyorum. Onlar işçi sınıfının yanında, emperyalizme, her türlü darbeye ve darbe girişimine karşılar. Biz grevdeyken bize destek veren bu hocalarımız aynı zamanda işçi sınıfının ve halkın yanında yer aldıklarını ortaya koydular. Onlar bu ülkenin aydınlık yüzleridir. Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu, Doç. Dr. Hakan Koçak, Doç. Dr. Aynur Özuğurlu bu ülke ve biz, sizlere çok şey borçluyuz. “FETÖ”cü avında kurunun yanında yaşlar da yanmasın. Bu yaşlar ülkenin aydınlık yüzleri ve emek dostudur. Hep birlikte hocalarımıza sahip çıkalım. Bu ülkeyi düze çıkarmak için onlara dün olduğundan daha çok ihtiyacımız var. Hükümeti hocalarımıza yapılan yanlıştan vazgeçmeye çağırıyorum. Tüm işçi kardeşlerime de özgür ve bağımsız bir Türkiye için, insan hakları için, ülkemizin geleceğine sahip çıkmak için birleşmeliyiz diyorum. Biz kimin emek dostu, kimin emek düşmanı olduğunu çok biliyoruz. Şimdi sıra bizde. Bu karanlık günlerden çıkmak için dostlarımıza sahip çıkmalıyız. Hocalarımızın yeri üniversitedir. Onların bizler için biz işçiler ve halk için yapacakları daha çok şeyler var.

'SİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ'

Ben otomotiv sektöründe, Ford Otosan fabrikasında çalışan bir işçiyim. Geçen sene haklarımızı almak ve sendikada söz hakkımız için greve çıkmıştık. Bu haklı mücadelemizde bize en büyük desteği bilgileriyle, tecrübeleriyle Kocaeli Üniversitesinden hocalarımız vermişti. Direniş alanımızı ziyaret eden hocalarımız saatlerce bizimle sohbet etmiş, bıkmadan usanmadan sorularımıza yanıt vermişti. O zaman bizim haklı mücadelemize sessiz kalan iktidar, bizim mücadelemize ‘ses’ olan, ‘destek’ olan hocalarımızı üniversiteden ihraç etmiş. Hem de hiç ilgisi olmayan nedenlerden dolayı. Bu çok gülünç. İhraç edilen hocalarımız arasında direniş alanımıza gelen Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu, Doç. Dr. Aynur Özuğurlu ve Doç. Dr. Hakan Koçak hocalarımız var. Ben buradan değerli hocalarımıza seslenmek istiyorum. O gün siz korkusuzca, büyük bir sorumlulukla bize destek oldunuz, bugün de biz sizi yalnız bırakmayacağız. Her zaman yanınızda olduğumuzu, sizlerle birlikte olacağımızı bilmenizi istiyorum. Geçen yılki grevimizi görmezden gelen iktidara da bir işçi olarak bir çift sözüm var. Bu akıl almaz uygulamalardan bir an önce vazgeçin. Hocalarımız görevlerine bir an önce iade edilmelidir. Unutmayın ki, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

'BİZ HOCALARIMIZI TANIYORUZ'

Ford Otosan’da çalışan bir işçi olarak son yayımlanan KHK ile direnişimize desteğe gelen akademisyenlerin görevlerinden alındığını öğrendim. Bu uygulamayı kınadığımı belirtmek isterim. Bizler dışarıda eylem yaparken görevlerinden alınan, yıllarını verdikleri üniversitede odalarını boşaltmaları istenen akademisyenler bizleri bilgilendirmişlerdi. Sadece çalışma hayatı, işçileri yakından ilgilendiren sorunlarla ilgilenen, çözümler üreten, yaşadığımız bu sömürü sisteminin ne anlama geldiği bizlere anlatmaya çalışan hocalarımız yok. Görevden alınanlar arasında ayrıca sanayinin tüm canlı yaşamını tehdit ettiği ilimizde, kanser vakalarının geldiği korkunç boyutu ortaya koyan hocalarımız da var.

Şimdi iktidar OHAL kapsamında KHK çıkararak bilime, emeğe darbe yapıyor bizlerin de buna sessiz kalacağımızı sanıyorlar. Biz işçiler kimin suçlu, kimin darbeci, kimin “FETÖ” yandaşı olduğunu biliyoruz. Düşüncelerimizi söylemekten korkmuyoruz bunları da fabrikamızda tartışmaya devam edeceğiz. Daha önce yapılan yanlışlar gibi bu yanlıştan da bir an önce dönülmesini istiyoruz. Hocalarımızın üniversiteden alınmasını kabul etmiyor, bir an önce görevlerine dönmelerini istiyoruz.