'Çukurca'da ölüm kalım savaşı var'

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Çukurca'da bir 'ölüm kalım' mücadelesi verildiğini söyledi. Güler, 12 noktaya bir takvim içerisinde girileceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'ye karşı yürütülen harekatla ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, "Çukurca'da çok önemli sonuçlar aldık. Bir ölüm kalım savaşı veriliyor. Kaletepe'den tamamen sökülüp atıldılar" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın valilerle yaptığı toplantıya katılan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, Çukurca’daki operasyonlarda önemli sonuçlar alındığını söyleyerek, “Bir ölüm kalım savaşı veriliyor” ifadesini kullandı.

Belirlenen 12 noktaya, 'bir takvim içinde girileceğini' belirten Güler, koruculara uzman jandarma statüsü verilmesinin ise söz konusu olmadığını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım da bugün yaptığı konuşmada, "Geçen Çukurca’ya gittik, 25 yıldır girilmeyen yere girmişler. Adamlar orada kendilerine göre bir yapı kurmuşlar. Değip dolaşan yok. Şimdi ne oldu? Helak olup gittiler" demişti.

TSK'DAN ÇUKURCA AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, 6 Eylül'den bu yana Çukurca kırsalına düzenlenen hava harekatlarında 29, bölge genelinde ise 186 PKK'linin öldüğü bildirildi.