'Aslanım benim, aferin Ogün'

2007 yılında öldürülen Hrant Dink'in katili Ogün Samast, cinayetin ardından kaçtığı Samsun'da yakalanmış, polislerin kendisine verdiği bayraklarla çekilen görüntüleri kamuoyunda çokça tartışılmıştı. O fotoğrafın çekildiği anın video görüntüleri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Kanal 24 tarafından servis edilen görüntülerde Samast yanındaki polislerle birlikte Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nin çay ocağında olduğu görülüyor. Dink cinayetinin ardından çıkan ilk görüntülerde de Samast’ın elinde bayrakla fotoğraflarının bulunması tartışma yaratmıştı.

‘HADİ GÜZEL BİR POZ VER’

Yeni görüntülerde de Dink’in katilinin yanındaki kişiler, Samast’a, “Güzel bir poz ver lan! Hem de gülerek ver! Hadi güzel bir poz ver” diyerek fotoğraflarını çekiyor. Samast’a cinayet öncesi nereye gittiği ve ne yaptığı sorulurken, aynı takım elbiseli şahıs, “Aslanım benim, aferin Ogün” diyor. ‘Çıkardım silahımı, vurdum’ Dink’in öldürüldüğü anın videosu izletilen Samast, cinayet anını ise, “İki üç gün pusuya yattım, çıkardım silahımı, vurdum. Gittim bekledim kapısının önünde, geldim vurdum” diye anlatıyor. Bu esnada Samast’ın yanındaki jandarma görevlisine bir telefon geliyor. Telefonu yanıtlayan bir şahıs ise, “Ramazan abi olabilir mi?” diyor.

SORUŞTURMA 9 YIL SONRA HIZ KAZANDI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Dink cinayetiyle ilgili gözaltı ve tutuklamalar hız kazanmıştı. Soruşturma kapsamında Albay Ali Barış S. ile birlikte bugüne kadar toplam 10 kişi tutuklandı: Jandarma görevlisi uzman çavuş Abdullah Dinç, eski uzman jandarma Yusuf Bozca, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz, eski astsubay Emre Cingöz, Trabzon Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli  Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz ve Gazi Günay.

'DAHA FAZLA GÖRÜNTÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Duvar'a açıklamalarda bulunan Hrant Dink'in avukatı Erdal Doğan, bu görüntülere ilişkin şunları söyledi: “Bugün ortaya çıkan görüntüleri ilk defa izledim. 2007 yılında izlediğimiz görüntüler bu görüntüler değildi. 2007'deki görüntülere ilişkin suç duyurusunda bulunuldu. Samsun Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı verildi. Müdahil olarak görev yaptığım dönemde jandarma ve polisle ilgili suç duyurusunda bulunduk, fakat işlem yapılmadı. Suç duyurusunda bulunduğumuz kişilerden birkaçı terfi ettirildi. Bugün basına yansıyan görüntülerin dışında daha fazla görüntü olduğunu düşünüyorum. Sorun şu: Bu görüntülerin ilk baştan itibaren hem idarede hem istihbaratta hem emniyette hem de jandarmada mevcut olduğunu tahmin ediyorum. O dönemde de aynı hükümet ve aynı kişiler vardı. Bu görüntüleri 10 yıldır neden bekletiyorlar? O dönem içerisinde neden soruşturma açmadılar? O dönemde yargı bağımsız değildi bu dönemde de yargının bağımsız olmadığını düşünüyorum. Ama eninde sonunda tam teşeküllü herkesin yargılanması subayı, askeri, polisi, medyası kim varsa hepsinin ortaya çıkarılması ve bu konuda emir verenlerin de açığa çıkartılması gerekiyor.”