Akkuyu'ya verilen ÇED raporu mahkemeye taşındı

Akkuyu'ya verilen ÇED raporunun iptali için idare mahkemesine dilekçe verildi. Nükleer santralin 2020'de bitirilmesi planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akkuyu Nükleer Santrali için verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun iptali için, Mersin İdare Mahkemesi'ne dilekçe verildi. Mersin Çevre ve Doğa Derneği üyelerinin, mahkemeye yaptığı başvurya CHP milletvekili Aytuğ Atıcı da destek verdi.

Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu'nun ÇED yönetmeliğini iptali nedeniyle çevreciler, ÇED raporunun iptali için Mersin İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme önünde toplanan çevreciler çevreciler adına basın açıklamasını avukat Semra Kabasakal, yaptı.

Akkuyu Nükleer Santrali için verilen ÇED raporuna sahte imzalar atıldığını öne süren Kabasakal, "Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Türkiye'yi, raporun şeffaf olmayışı, dünyada denenmemiş bir teknolojinin uygulanacak ve denetiminin bağımsız kuruluşlar tarafından yapılmayacak olması gibi bir çok konunun yer aldığı raporla uyarmış, bu raporu da Türkiye gizlemiştir" dedi.

Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu'nun ÇED yönetmeliği iptal ettiğin hatırlatan Kabasakal, Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporunun bu nedenle iptal edileceğini beklediklerini belirtti. (DHA)