İş dünyası ve generallere operasyon

Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile Güllüoğlu baklavalarının sahibi Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 27 işadamı, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" gerekçesiyle tutuklandı. Ayrıca 15 ilde bazı general ve subaylar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ/PDY'nin iş dünyasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 20 gündür gözaltında tutulan, aralarında Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile Güllüoğlu baklavalarının sahipleri Faruk Güllü ve Nejat Güllü kardeşlerin de aralarında bulunduğu 80 iş adamından 65'i dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edildi.

GEREKÇE: 'SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ'

3 mahkeme tarafından sorguları yapılan işadamlarından Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 27 kişi "Silahlı terör örgütüne üye olmak" gerekçesiyle tutuklandı.

Nejat Güllü ve diğer işadamları "adli kontrol" uygulanarak serbest bırakıldı.

GENERALLER VE SUBAYLARA GÖZALTI KARARI

Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesince yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 92 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. 15 ilde başlatılan operasyonlarda 6 general, 43 subay, 32 astsubay, 1 uzman onbaşı, 1 polis memuru, 3 öğretmen, 6 sivil hakkında gözaltı kararı bulunuyor. (DHA)