Sur'da restorasyon çalışması başlıyor

Sokağa çıkma yasakları sürecinde viraneye dönen ilçede yeni çalışma! Zarar gören bazı yapılar restore edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur ilçesinde başlayacak restorasyon çalışması ile ilgili açıklama yaptı. Vali Aksoy, "Vakıflar Genel Müdürlüğümüz mülkiyetinde olan 11 vakıf eseri ile ilgili çalışmalar, terör olayları sonlandırıldığından itibaren başlatıldı" dedi.

Vali Aksoy, şunları söyledi: "Terör olaylarından zarar gören 11 vakıf eseri ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Keşifleri yapıldı, ihaleye çıkıldı ve onarım çalışmaları başlatıldı. Önümüzdeki dönemde hizmete sunulacak.

'KİLİSELER DE ONARILACAK'

Kurşunlu Camii olarak bilinen Fatih Paşa Camii önünde basın açıklaması yapan Vali Aksoy, Vakıflar mülkiyetinde olan kiliselerin de restore edileceğini vurguladı. Aksoy, "Kiliselerimizin de bakımlarını gerçekleştireceğiz. Ermeni Katolik Kilisesi ve Protestan Kilisesi'nde de onarım çalışmaları başlatıldı" dedi.

DÖRT AYAKLI MİNARE'NİN İHALESİ BAYRAM SONRASI

Vali Aksoy, geçen yıl Tahir Elçi'nin önünde basın açıklaması yaparken vurularak öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare için ise şunları söyledi: "Dört Ayaklı Minare ve bitişiğindeki cami ile ilgili ihale hazırlıkları tamam. Bayram sonrasında ihalesi gerçekleştirilecek" diye konuştu. (Diyarbakır/DHA)