Rusya: Türkiye'nin ilerleyişinden kaygılıyız

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Türkiye ve desteklediği gruplar' açıklaması: Suriye'deki ilerleyişinden kaygı duyuyoruz...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada, 'Türk askerleri ve destekledikleri silahlı muhalif güçlerin Suriye'deki operasyonu genişletmesinden derin endişe duyulduğu' belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, Türkiye'nin eylemlerini, Suriye'nin meşru hükümetinin izni ve BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) onayı olmadan gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, "Bu nedenle bu eylemler Suriye'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü şüphe altında bırakıyor. Şam'ın bu konudaki tavrı adil ve uluslararası hukuk açısından haklıdır" denildi.

'DURUM KARMAŞIKLAŞABİLİR'

Açıklamada "Türkiye'nin eylemlerinin, Suriye'deki —zaten hiç kolay olamayan- askeri ve politik durumu daha da karmaşıklaştırabileceğine ve bu ülkedeki ateşkesin sağlamlaştırılmasına, insani durumun iyileştirilmesine ve krizin aşılmasına yönelik uluslararası çabalara olumsuz etki edebileceğine inanıyoruz" ifadelerine yer verildi. Ayrıca "Ankara'ya bu görevleri, kısa vadeli askeri-taktik amaçların üstünde tutması ve Suriye'deki durumu daha da istikrarsızlaştırabilecek her türlü adımdan kaçınması çağrısında bulunuyoruz" vurgusu yapıldı.

Etiketler Suriye Türkiye Rusya