Avukatlara 155 gün sonra hukuk

ÖHD'li avukatlar Ramazan Demir ve Ayşe Acinikli'nin de aralarında bulunduğu 50 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Mahkeme, 155 gündür tutuklu yargılananların tümünün tahliyesine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar Ramazan Demir ve Ayşe Acinikli ile Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUAD) üye ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 50 kişi hakkında görülen davanın ikinci duruşmasına bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada, yargılananlar daha önce SEGBİS üzerinden alınan ifadelerini tekrarladılar. Avukat Benan Molu, tutuklu avukat Ramazan Demir'in Türkiye'de ve uluslararası arenada devletin itibarını zedelenmekle suçlandığını belirterek, yasada böyle bir suçun olmadığını ifade etti. Molu ayrıca, Demir'in sokağa çıkma yasakları dönemine ilişkin ÖHD adına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapmış olduğu 20'ye yakın başvurunun olduğuna dikkat çekti.

Savunmaların ardından avukatlar ve savcı tahliye talebinde bulundu. Mahkeme de bu talepleri yerinde bularak, tüm tutukluların tahliyesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da 16 Mart günü Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar ile Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUAD) üye ve yöneticisi 50 kişi gözaltına alınmış ve haklarında 'örgüt üyeliği ve yöneticiliği'nden dava açılmıştı.

İstanbul 14. Ağrı Ceza Mahkemesi'ndeki davada, ÖHD'li avukatlar Ramazan Demir ve Ayşe Acinikli, "Savunduğumuzun tüm değerlerin arkasındayız" mesajı vermişti. Saatler süren duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan TUAD çalışanı Şengül Kaçar'ın tahliyesine karar vermişti.

Aralarında 2'si tutuklu 8 avukatın yer aldığı dava dosyasında tutuklu avukatlara 'cezaevlerinden bilgi taşımak ve kuryelik' suçlamaları da yöneltilmişti. Hazırlanan 50 sayfalık iddianamede yer alan diğer kişilere dair yöneltilen suçlamaların delillerinin büyük çoğunluğunu ise Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar oluşturuyor.

Twitter’da 'otlu peynir' sevinciTwitter’da 'otlu peynir' sevinci

Etiketler tahliye avukat öhd