Melek İpek'in evinde mehterli yıkım

Akın İpek'in annesi Melek İpek'in Ankara'daki evinin bahçesindeki çardak ve duvar Gölbaşı Belediyesi tarafından yıkıldı. Zabıta ekiplerinin yıkımı mehter marşı eşliğinde yapması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında hakkında tutuklama kararı bulunan Koza Grubu’nun sahibi Akın İpek’in annesi Melek İpek'in evinde belediye ekipleri bugün yıkım çalışması gerçekleştirdi.

İddiaya göre, Koza İpek Holding’e ve Melek İpek’e ait Gölbaşı İncek’te bulunan parsellerin sınırında bulunan kamuya ait yol işgal edilerek, kendi bahçelerine dahil edildi. Ayrıca, yol üzerine çardak yapılıp, taş duvar örüldü. Gölbaşı Belediyesi, encümen kararı alarak, konuyu İpek Ailesi’ne tebligatla bildirdi. Melek İpek ve Koza A.Ş., alınan encümen kararları için 'Yürütmeyi Durdurma’ davası açtı. Açılan davalarda Ankara 15 ve Ankara 3. İdare mahkemeleri tarafından 'yürütmenin durdurulması’ kararı reddedildi. Alınan kararlar doğrultusunda ekipler yıkımı gerçekleştirdi.

İncek mahallesi, Karadal Sokak’a gelen yıkım ekipleri, kamuya ait yol üzerine yapılan beton duvarları ve çardağı yıktı. Gölbaşı belediyesi, yıkımı 1 adet eskavatör ve 1 adet cisipikepçe ile gerçekleştrdi. Yıkım esnasında herhangi bir gerginlik çıkmamaması için polisve zabıta ekipleri güvenlik önlemi alındı.

ipek3

YOL 1 HAFTA İÇİNDE AÇILACAK

Gölbaşı Belediyesine ait iş makinaları yıkım yaparken seslendirme aracı ile mehter marşı çalınarak yıkım yapıldı. Ayrıca Koza İpek Holding’e ve Melek İpek Ait arsalara bahçe duvarı yapan Şenol Gürbüz, yıkım alanına gelerek parasını alamadığını öne sürdü. Gürbüz, Koza Grubu’ndan 300 bin TL’ye yakın alacağı olduğunu söyledi. Gürbüz, "Paramı alamasam da bugün buranın yıkılması benim içimi ferahlattı" dedi. Yıkım çalışmaları ve harfiyat temizleme çalışmalarının bitmesinin ardından yolun bir hafta içerisinde yapılıp, asfaltlanarak tekrar açılacağı öğrenildi.

(ANKARA-DHA)