Akademisyenler: Bir gün mutlaka döneceğiz

Kocaeli Üniversitesi'nde barış bildirisini imzalayan ve KHK ile görevinden alınan akademisyenler odalarını boşaltıyor. Akademisyenler, "Bir gün mutlaka döneceğiz" dediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli Üniversitesi'nde, barış bildirisini imzalayan 19 akademisyen, 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden alındı. Akademisyenler bugün üniversitedeki odalarını boşattı.

Görevinden alınan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nilay Etiler karar için, "Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Arkadaşlarımızla dayanışma içinde olacağız ve bizim düşüncemizdeki insanları buralardan tasviye etmelerine izin vermeyeceğiz. Biz bunu kısa bir mola olarak düşünüyoruz. Bu molada da daha çok çalışacağız" dedi.

Çalışmalarının bitmeyeceğini söyleyen Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, "Ben kendi hayatım için bu dönemi bir zenginlik olarak görüyorum. Özellikle genç arkadaşlarımızla kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hepinize desteğiniz ve dayanışmanız için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Asıl terör suçunun barış isteyenleri cezalandırmak olduğunu belirten Prof. Dr. Ümit Biçer, "Biz yalnızca bilimsel doğruların, gerçeklerin, hakikatin peşinde olduğumuz için cezalandırılmaya çalışıyoruz Ama bilmeliler ki biz asla hakikat arayışından vazgeçmeyeceğiz. Öğrencilerimizle, halkımızla birlikte aynı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

[embed]http://s3.eu-central-1.amazonaws.com/cdn.video.gazeteduvar.com/201609/ALKISLARAYRILMA.mp4[/embed]