PYD Hollanda'da temsilcilik açıyor

PYD, yarın Hollanda'da temsilcilik açıyor. Açılış törenine Hollanda, Lüksemburg ve Belçika'dan temsilcileri de katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PYD'nin Rusya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Danimarka Fransa ve Almanya'nın ardından Benelüks ülkesi Hollanda'da da temsilcilik açacağı bildirildi.

BasHaber'in haberine göre 8 Eylül'de Hollanda'da yapılacak açılış törenine Hollanda Lüksemburg ve Belçika'nın içinde yer aldığı Benelux Birliği Ülkeleri sözcüleri ve Hollanda hükümeti sözcüleri katılacak.

Hollanda'da açılacak PYD temsilciliği için resmi ruhsat alındığı bildirilirken, ANHA'ya konuşan Benelux Birliği Ülkeleri Rojava Temsilcisi Şêrwan Hesen, "Rojava temsilciliğinin açılışını bütün halkımıza, özellikle şehit annelerine kutluyorum. Hollanda’daki temsilcilik binamızım açılışını 8 Eylül’de törenle yapacağız” dedi.

'HOLLANDA DESTEK VERİYOR'

Şêrwan Hesen Benelux ülkelerinin, özellikle Hollanda’nın resmi makamlarının temsilciliğe destek verdiğini belirterek şunları söyledi: “Yasal işlemleri tamamlamadan önce Hollandalı siyasi makamlarla, Parlamento’nun Dış İlişkiler Komitesi ve Dışişleri Bakanlığı ile koordine bir çalışma yürüttük. Hollandalı parlamenterler ve siyasiler, temsilciliğin açılışından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.”

Hesen, temsilciliğin açılışının önemine ilişkin olarak da “Dış ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik faaliyetlerin yürütülmesi açısından çok önemli bir adım oldu” dedi.

BENELÜKS BİRLİĞİ

Benelüks Ülkeler Birliği, ekonomi temeline dayanan ve Belçika (BE), Hollanda (NE) ve Lüksemburg (LÜKS) hecelerinin birleşiminden adını alan, 1944 oluşturulmuş bir birlik. 1944’de Londra’da gerçekleştirilen toplantıların ardından her üç devletin, belli bazı konularda ortak çalışma yürütmesi temelinde oluşturulan birlik, son dönemde daha çok ekonomik ve siyasi noktalarda ortak çalışma içerisinde. Benelüks devletleri, Avrupa Birliği’nin temelini oluşturuyor. Ayrıca, 2. Dünya Savaşı döneminde Avrupa devletleri arasında oluşturulan ilk birlik olma özelliğini taşıyor.