'İstanbul'da FETÖ, Anadolu'da PKK işgali' iddiasını kendisi yalanladı!

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül bugünkü yazısında, darbe girişimiyle İstanbul'un CIA ve Patrikhane desteğiyle Gülen cemaati tarafından, Anadolu'nun ise PKK/PYD tarafından işgal edilmesinin planlandığını yazdı. İnternet versiyonunda kendi kaynağını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü "CIA-Gülen-Fener bağlantısı ve 15 Temmuz'un gizli ortakları" başlık köşe yazısında, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir yazı kaleme aldı. Yazısına, "15 Temmuz darbe girişiminde CIA-Gülen ve terör organizasyonu ile Fener Rum Patrikhanesi arasında bir ortaklık var mıydı? Bu konuda çarpıcı iddialar var. Nereden başlasam bilmiyorum..." cümleleriyle başlayan Karagül, darbe girişimiyle Gülen cemaatinin Fener Rum Patrikhanesi ve CIA desteğiyle İstanbul'un Avrupa Yakası'nı, PKK ve PYD'nin de güneyden gelerek Anadolu'yu işgal etmeyi planladığını öne sürdü.

Bu teorisine Gülen cemaatinin darbe öncesi İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki mal varlığını satışa çıkartıp, Avrupa Yakası'nda hiçbir mal varlığını satmadığı iddiası ile tankların 15 Temmuz gecesi boğaz köprülerini kapatmasını gerekçe gösteren Karagül, şöyle devam etti:

"... FETÖ'cüler ne yapmaya çalışıyordu? Anadolu'yu gözden çıkarmışlar, Avrupa yakasında mı merkezileşiyorlardı? 15 Temmuz akşamı, darbeci askerler, tanklar köprüyü kapatınca mesele netleşmeye başladı... O akşam bunları da düşündük. Ne oluyordu? Birileri Gülen ve terör organizasyonuna İstanbul'u mu vadediyordu. Yoksa birileri İstanbul'u teslim mi alacaktı? Darbe sonrası Avrupa yakası Türkiye'nin kontrolünden mü çıkarılacaktı!

Ya Anadolu ne olacaktı? PKK ve PYD üzerinden, güneyden işgal mi edilecekti? Birkaç parçaya mı ayrılacaktı? Suriyeleştirme planı mı yapılıyordu? 15 Temmuz sadece darbe girişimi değildi, anlamıştık ama Türkiye üzerindeki paylaşım meselesini tam anlayamamıştık..."

PATRİKHANEYİ DE SUÇLADI

Karagül aynı yazıda İstanbul Rum Patrikhanesi'ni de darbe girişimi içinde olmakla suçladı. Karagül bu iddiasına dayanak olarak da, "F. William Engdahl, CIA-Gülen ve Fener Rum Patrikhanesi arasındaki ilginç bağlantılara dikkat çekiyor" cümleleriyle vurgu yaptığı bir yazıyı dayanak gösterdi.

İNTERNETTE 'METNİN GÜVENİRLİĞİ ŞÜPHELİYMİŞ' DEDİ

Karagül, Yeni Şafak gazetesinde bugün iki tam sütunda yayınlanan yazısında uzun uzadıya F. William Engdahl'a atıfla İstanbul Rum Ortodoks Patriği 1. Bartholomeos, patrikhane ve darbe girişimini bağlantılı olmakla suçladı. Ancak, atıf yaptığı yazıya internet versiyonunun altında şöyle bir not düştü: "...Yazıdaki Fener Rum Patrikhanesi'nin 15 Temmuz darbesiyle bağlantısına ilişkin cümlelere kaynak oluşturan metin konusunda şüpheler ortaya çıktı. Gerek yazının yayınlandığı adres, gerekse Fener bölümüyle ilgili iddiaların dayanağı metnin güvenilirliği konusunu not edelim ve şimdilik bunları “iddia" olarak kabul edelim..."

AKYOL'DAN ÖZÜR ÇAĞRISI

Bu gelişme üzerine gazeteci Mustafa Akyol, Yeni Şafak'ı özür dilemeye çağırdı. Akyol, konuya ilişkin Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

ŞEMDİNLİ İÇİN DE ÖZÜR DİLEMİŞLERDİ

Karagül'ün başında olduğu Yeni Şafak kısa süre önce de internet sitesinden ve Twitter hesabından, 'PKK'nın Şemdinli'yi işgal etmek için 2 bin 800 militanı bölgeye sevk ettiğini' iddia etmişti. Karagül de Twitter hesabından, 'işgal tehlikesi' olduğunu ve acilen neden savaş uçaklarının kaldırılmadığını yazmış, "PKK'lıların İran'dan geldiğini" belirterek, bu ülkeyi eleştirmişti. Ancak, Şırnak Valisi aynı akşam yaptığı açıklamaya iddiayı yalanlamış, ilçede durumun sakin olduğunu bildirmişti. Tepkiler üzerine söz konusu tweetler silinmiş, Karagül özür dilemişti.

Karagül'ün bugünkü yazısı