'Evrensel muhabirleri örgüt torbasına atılmak isteniyor'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 14 gündür gözaltında tutulan Evrensel muhabirleri için Mersin Emniyet Müdürü ile görüştü. "Edindiğim izlenim, muhabirlerin bir suç torbasına atılmak istendiği yönünde" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 22 Ağustos 2016 tarihinde Mersin’de haber takip ederken polis tarafından gözaltına alınan Evrensel Gazetesi muhabirleri Cemil Uğur ile Halil İbrahim Polat için CHP girişimde bulundu. Mersin Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ile görüşen CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Medyaya Yönelik Baskıları İzleme Komisyonu üyesi Barış Yarkadaş, Baştuğ'a bazı kaygıları ilettiğini bildirdi.

Evrensel’de Metin Göktepe tedirginliğiEvrensel’de Metin Göktepe tedirginliği

Yarkadaş, şunları söyledi: “Muhabirlerin gözaltında tutulmasını ve içeride uğradıkları muamelelere ilişkin iddiaların ailelerde ve kamuoyunda kaygı yarattığını, başka medya çalışanlarının da bu gelişmeleri kaygıyla izlediklerini söyledim. Hatta, medyaya yansıyan ve Evrensel muhabirlerinin tehdit edildiğine ilişkin haberlere de dikkat çektim. Gözaltındaki gazetecilerin ‘Metin Göktepe gibi öldürülürsünüz’ tehdidi ile karşı karşıya kaldıkları sözlerinin haberlerde yer aldığını söyleyip, bundan kaygı duyuyoruz dedim. Mersin Emniyet Müdürü, böyle bir durumun kesinlikle olmadığını, gözaltındaki gazetecilere yönelik herhangi bir kötü muamelede bulunulmadığını, buna da en başta kendisinin izin vermeyeceğini ve bu konuda en önemli teminatın kendisi olduğunu söyledi. Yasal çerçeve içerisinde sorgunun devam ettiğini anlattı."

'NE İLE SUÇLANDIKLARI BELLİ DEĞİL'

yarkadas CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş

Gazetecilerin baskı altına alınmasının toplumun haber alma hakkını engellediğini söyleyen Yarkadaş, “Evrensel gazetesine Mersin’den 14 gündür haber gelmiyor. Evrensel okurları Mersin’de ne oluyor, bitiyor bunu öğrenemiyor. Çünkü iki muhabiri 14 gündür gözaltında ve neyle suçlandıkları dahi belli değil. Benim Mersin’den edindiğim izlenim, Evrensel muhabirlerinin bir suç torbasına atılmak istendiği yönünde. Umarım, Evrensel muhabirlerini de Murat Aksoy ve Atilla Taş gibi bir torbanın içine atarak örgüt üyeliği ya da benzer bir suçla karşı karşıya bırakmazlar. Çünkü Türkiye’de artık en kolay şey bir suç örgütü torbasına dahil edilmek. Hiç ilginiz olmadığı halde herhangi bir örgütün üyesi olma suçlamasıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Evrensel muhabirleri de sadece mesleklerini yaptılar tıpkı cezaevinde bulunan diğer 113 gazeteci gibi.”

'MUHALİFLERE GÖZDAĞI'

İl Emniyet Müdürü Baştuğ'a, gazetecilerin bir an önce sorgularının tamamlanıp serbest bırakılmalarına dair beklentiyi ilettiğini söyleyen Yarkadaş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından özellikle muhalif medyaya yönelik saldırı politikasının devreye sokulduğunu ifade etti. Yarkadaş, şöyle konuştu: “Hükümet, eline geçirdiği KHK ile gözaltı sürelerini 30 güne çıkardı. Gazeteciler çeşitli gerekçelerle günlerce gözaltına tutuluyorlar. Örneğin FOX TV’nin Haber Müdürü Ercan Gün, 28 gün gözaltına tutuldu. Bu neredeyse 12 Eylül döneminde karşılaşılan bir uygulama." Yarkadaş, Sözcü gazetesinin de FETÖ torbasına atılmak istendiğini ve muhalif kesimlere gözdağı verilmeye çalışıldığını belirtti. (HABER MERKEZİ)