Çavuşoğlu: Suriye'ye laik yönetim gerekli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya'da bir foruma katıldı. Çavuşoğlu AB ile ilişkiler ve Suriye konusunda açıklamalarda bulundı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya'nın Bled kasabasında bir bölgesel güvenlik forumunda konuşma yaptı. Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi ve Türkiye-AB ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesinden Emre Kızılkaya'nın haberine göre, Çavuşoğlu konuşmasında, "Darbeciler benim konutumu da hedef aldı, Samsun'da mitingdeyken denizaltıları bizi izledi" dedi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye çifte standart uyguladığını söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye halkının bunu farkında olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, "AB ile müzakereleri kesmek için büyük baskı altındayız" şeklinde konuştu.

AB'YE RUSYA ELEŞTİRİSİ

Çavuşoğlu, Rusya'yla yaşanan uçak krizi konusunda AB ülkelerinin tavrını eleştirdi. Çavuşoğlu, Rusya ile ilişkileri normalleşmesini tavsiye eden ülkelerin, şimdi "Rusya'ya fazla yaklaşmayın" dediğine dile getirdi.

"ESAD KONUSUNDA TAVRIMIZ SÜRÜYOR"

Fırat Kalkanı operasyonu hakkında da konuşan Çavuşoğlu, Halep'e kadar gitmeyeceklerini, hedeflerinin IŞİD'i yenmek olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu Suriye sorununda çözüm için ise şunları söyledi:

"Suriye'de kapsayıcı, mezhepsel olmayan ve laik bir yönetim gerekli. Kapsayıcı demek tek bir şahısla ilgili bir şey değil, Esad konusunda tavrımız sürüyor ama Esad'ın destekçileri yönetimde olabilir. Herkesin kabul edeceği üçüncü bir isim (geçiş sürecinin lideri olarak) bulunabilir."