Bayraktar'dan Nietzsche'li konuşma

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM mezuniyet töreninde konuştu. Bayraktar, "Bizi yıkmayan her şey güçlendirir" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadın ve Demokrasi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM'in "Geleceğe İşbaşı" projesinin birinci eğitim döneminden mezun olan genç kadınlara sertifikalarını verdi.

NIETZSCHE'NİN LAFINDAN ALINTI

KADEM'in Kısıklı'daki Genel Merkezi'ndeki mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Bayraktar, Alman nihilist Friedrich Nietzsche'nin sözlerini anımasatan "Bizi yıkmayan her şey güçlendirir" ifadesini kullandı. Nietzsche, Türkçeye "Böyle Buyurdu Zerdüşt" ismiyle çevrilen eserinde "Beni öldürmeyen acı güçlendirir" ifadesini kullanmıştı.

'KLASİKLEŞMİŞ BİR DEYİM'

Sümeyye Bayraktar, şunları söyledi: "Bugün sertifika alacak kardeşlerimiz hem yeni bir işe hem de yeni bir hayata kapı aralayacaktır. Daha iyi bir dünya hayal etme yeteneğimizi hiç kaybetmeyelim. Hayatta hepimizin önüne çıkan engeller var. Fakat emin olun, eğer yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa o yol bizi kolay kolay bir yere ulaştırmaz. Önemli olan bizim sürekli ve kararlı çabamızdır. Engeller gözümüzü hedeften ayırdığımız zaman aşılmaz görünür. O nedenle hedeften gözümüzü ayırmamak durumundayız. Çünkü uzak mesafelere ancak yakındaki hedeflere ulaşarak varabiliriz. Klasikleşmiş bir deyim vardır ya, bizi yıkmayan her şey güçlendirir"

19 KİŞİ MEZUN OLDU

KADEM, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ortaklığında gerçekleşen "Geleceğe İşbaşı" projesinde, 18 yaş sonrasında çocuk gençlik merkezlerinden (ÇOGEM) herhangi bir mesleki eğitim almadan ayrılmak durumunda kalan 19 genç kadın, sertifika almaya hak kazandı. (İSTANBUL/DHA)