'Balayına gidecekti, cezaevine atıldı'

Askeri öğrencilerin ailelerinin Sincan Cezaevi önünde nöbeti sürerken iki oğlu aynı koğuşta tutuklu bulunan anne Tülay Uçar, Cumhurbaşkanı'na seslendi: N'olur bize el uzatın! Suçsuzları bırakıp suçluların peşine düşsünler!

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik [email protected]

ANKARA - Darbe girişimi gecesi gözaltına alınarak tutuklanan askeri öğrencilerin ailelerinin Sincan Cezaevi önünde nöbete başladığını dün DUVAR duyurmuştu. İki oğlu aynı koğuşta tutuklu bulunan anne Tülay Uçar, Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a seslendi, "N'olur sesimizi duyun! Ciğerimiz yanıyor. Masumların peşini bırakıp suçluları yakalasınlar!"dedi.

Bayrama kadar çocuklarının serbest bırakılması için Sincan Cezaevi önünde nöbet tutan ailelerin en büyük şikayeti yetkililerin seslerini duymaması.

'CİĞERİM YANIYOR...'

Beytepe Jandarma Okulları'ndan alınan askeri öğrencilerle stajyerler arasında bulunan Yusuf-Mehmet Uçar kardeşlerin annesi Tülay Uçar, Duvar'a konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Tülay Uçar, gelini ile birlikte cezaevi önünde nöbet tutuyor. Tülay Uçar, gelini ile birlikte cezaevi önünde nöbet tutuyor.

Cumhurbaşkanı ile Başbakan'a seslenen anne Uçar şunları söyledi, "Evlatlarım masum oldukları halde içerideler. Suçsuz yere yatıyorlar. Biri Kara Harp Okulu'ndan mezun diğeri ast subaylıktan yükseldi. Ben çocuklarıma doyamadım, hep okudular. Evladım Mehmet'in düğününü yapacaktık 20 Ağustos'ta. Balayında olacaktı, buralara düştü. Ciğerim yanıyor, dayanamıyorum artık. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız n'olur sesimizi duyun, bize el uzatın. Suçsuzları bırakıp suçluları yakalasınlar. Evlatlarım meslekten ihraç edildi. Onca yılın emeği boşa gitti. Bizim yavrularımız masum ama sesimizi duyuramıyoruz!"

Nöbet tutan grup içinde bulunan Elif Kukul da bugün ağabeyi Mustafa Kemal Kukul'un doğum günü olduğunu söyledi ve yetkililere duyarlılık çağrısı yaptı.