Adil Öksüz Yunanistan'a kaçtı iddiası

15 Temmuz darbe girişiminin en kritik isimlerinden biri olan Adil Öksüz'ün Yunanistan'a kaçtığı iddia ediliyor. Polis ve sahil güvenlik Ege sahillerinde operasyon başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polis ve jandarmanın Gülen cemaatinin 'Türk Hava Kuvvetleri (THK) imamı olduğu öne sürülen Adil Öksüz'ü yakalamak için başlattığı operasyon Muğla'ya uzandı.

Öksüz 16 Temmuz'da darbeci askerlerin merkez olarak kullandığı Ankara'daki Akıncı Hava Üssü'nün yakınında gözaltına alınmıştı. Arsa bakmak için bölgeye geldiğini söyleyen Öksüz, mahkemede serbest bırakılmıştı.

O günden sonra kayıplara karışan Adil Öksüz'le ilgili polis ve jandarmaya çok sayıda ihbar geldiği belirtiliyor.

POLİS VE SAHİL GÜVENLİK ALARMA GEÇTİ

Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre son olarak Adil Öksüz’ün Muğla’nın sahil kesiminden bir tekneyle Yunan adalarına kaçacağı ihbarı üzerine polis ve Sahil Güvenlik ekipleri alarma geçti.

Ancak, Bodrum, Marmaris ve Datça’da teknelerde arama yapan güvenlik güçleri, Öksüz’ün izine rastlayamadı.

Haberde yeni bir iddia da ortaya atıldı. Güvenlik birimlerine dayandırılan iddiaya göre Adil Öksüz, cemaatin THK değil 'Genelkurmay imamıydı.' Emniyet birimlerinin darbe girişiminden bir hafta önce Ankara Çankaya Çayyolu’ndaki villada ve Çukurambar’daki evde yapılan toplantılara katılan çok sayıda general ve subayın verdiği ifadelerden yola çıkarak bu bilgiye ulaştığı da iddialar arasında.

THK DEĞİL GENELKURMAY İMAMI İDDİASI

Gözaltına alınan ve darbe girişimi öncesi 7-8-9 ve 10 Temmuz günleri Ankara’daki toplantılara katıldığı belirlenen havacı, denizci ve karacı general ile subayların tamamının Adil Öksüz’ü tanıdığını söylemesi, Öksüz’ün cemaat içindeki görevinin sadece ‘Hava Kuvvetleri imamlığı’ ile sınırlı olmadığını gösterdiği belirtiliyor.