Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan'dan mektup var

Tutuklanan Özgür Gündem gazetesi yayın danışma kurulu üyeleri Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan, cezaevinden mektup yolladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kapatılan Özgür Gündem gazetesi yazarları Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan Bakırköy Cezaevi'nden mektup gönderdi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, dilbilimci Necmiye Alpay, avukatları aracılığıyla yolladığı mektubunda "Türkiye bir ateşe dönüşmüş durumda ve ateşi söndürmek için ateşe yaklaşmak zorundasınız" dedi. Alpay mektubunda şunları yazdı:

“Bir savaş dönemindeyiz ve yetkili zihinler savaş mantığına göre çalışıyor. Yalnızca siyahı ve beyazı görüyorlar. Bizler onların siyahileriyiz, öyle anlaşılıyor. Oysa bölge ve Türkiye bir ateşe dönüşmüş durumda ve ateşi söndürmek için ateşe yaklaşmak zorundasınız. Gazeteler, gazeteciler, barışçılar ateşe yaklaşmaya cesaret edenlerdir. Tüm barışçılara selamlar, sevgiler, teşekkürler.”

"NE ÇOK UMUT GEREKİYOR" 

Yazar Aslı Erdoğan’ın mesajı ise şu şekilde: “Şimdi koğuşta iki yazarız. Bu keyfi tutuklama bizim üzerimizden demokrasi savunucularına verilen gözdağı gibi. Bu gözdağı daha sürecek gibi. Kötülük dayanışmasını kırmak için ne çok erdem ne çok umut gerekiyor. Sevgiler selamlar”

Necmiye Alpay: Aslı Erdoğan'a desteğe gidecektim, yanına gidiyorumNecmiye Alpay: Aslı Erdoğan'a desteğe gidecektim, yanına gidiyorum

Necmiye Alpay, Aslı Erdoğan'ın yanında!Necmiye Alpay, Aslı Erdoğan'ın yanında!

Yabancı yazarlardan Aslı Erdoğan için imza kampanyasıYabancı yazarlardan Aslı Erdoğan için imza kampanyası

Cezaevi şartları Aslı Erdoğan'ı öldürebilirCezaevi şartları Aslı Erdoğan'ı öldürebilir