'15 Temmuz'dan sonra silahlanma arttı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, yasal ve yasadışı silah satışlarının arttığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla İl Başkanlığı'nda açıklama yapan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran darbe girişiminin ardından bireysel silahlanmanın arttığını söyledi.

Farklı illerde av silahı satan bazı dükkan sahipleri ile görüştüğünü aktaran Cankurtaran, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından silah satışlarının arttığını belirtti. Cankurtaran “Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç’un ‘Darbeye karşı halk silahlandırılacak. Ruhsatlı silah almanın önü açılacak’ açıklaması bir nevi karşılığını bulmuş” dedi.

Kaçak ve kayıt dışı silah satışının da arttığı öne süren Cankurtaran, silahlanma eğiliminin kontrol altına alınması gerektiğini ifade etti. Cankurtaran, “Aksi takdirde kitleler provokasyonlara açık hale gelir, basit sorunlar bile silahlı çatışmalara dönüşebilir” uyarısında bulundu.

“MUHALİF ÖĞRETMENLER TASFİYE EDİLMESİN”

Cankurtaran, Başbakan Binali Yıldırım’ın  4 bin öğretmenin açığa alınacağı sözlerine de değindi.

Gülen cemaatine yönelik operasyonlarda, muhalif ve solcu kamu çalışanlarının da açığa alındığını hatırlatan Cankurtaran, Başbakan'ın açıklamasının endişe yarattığını söyledi.

Cankurtaran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hazır süreç de buna uygun diye 14 bin PKK’lı öğretmen adı altında Doğu illerinde HDP’ye oy vermiş yada Eğitim Sen, KESK gibi sol sendikalara yakın olan muhalif görüşlü öğretmenlerin tamamının tasfiyesi planlanıyorsa bu toplumsal barış adına çok büyük bir hata olur.”