Karaman’dan Kavakçı’ya: Kızım, sen beni babana bir sor!

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra iktidara yakın çevrelerde zaman zaman baş gösteren polemiklere bir yenisi eklendi. Hayrettin Karaman, iddialara yanıt verdiği yazıda, Kavakçı için, “60 yıllık dava arkadaşımın kızı” tanımını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Şafak yazarlarından Hayrettin Karaman, 27 Ağustos’ta kendisi hakkında iddialarda bulunan Merve Kavakçı’ya bugünkü köşesinden yanıt verdi. Yeni Akit yazarı Merve Kavakçı, 27 Ağustos tarihli yazısında, “Ağlama Gülerce” ara başlığı altındaki bölümde Hayrettin Karaman için şunları yazmıştı:

“Eski FETÖ’cü şimdi hükümet taraftarı medyanın kaymağını götürmekle meşgul Gülerce’nin kızı FETÖ’den tutuklanmış. Kendini pek bi önemseyen eski FETÖ’cü, kim benden ne istiyor ki demeye getiriyor, kızının artık FETÖ’cü olmadığını söylüyor, e iyi o zaman, endişeye mahal yok, saklayacak bir şeyi olmayanın korkacak bir şeyi de olmaz değil mi.. Geçenlerde de günah çıkartıyordu Allah onu affetsinmiş, “valla” Allah affeder mi bilmem, ama biz affetmiyoruz. Durun bakalım daha kimler günah çıkartacak. Zamanında Amerika’da FETÖ’cülerin peşine takılıp eyalet eyalet dolaşan Hayrettin Karaman ne zaman çıkartacak, durun bakalım. Hele bi Bülent Arınç sırasını savsın da…”

'SENİN YALANINLA İLGİSİ YOK'

Hayrettin Karaman, Yeni Şafak’ta bugün (4 Eylül 2016) yayınlanan “Edep yâ Hû” başlıklı yazısında Merve Kavakçı’nın adını hiç anmadı. Kavakçı için, “60 yıllık dava arkadaşımın kızı” tanımını yapan Hayrettin Karaman, yazıda ABD’de 2003 yılında gittiğini ve kimlerle görüştüğünü ayrıntılarıyla anlattıktan sonra yazının altına şu “not”u koydu:

“Kızım, ben Amerika'ya on üç yıl önce bir kere gittim, beni davet edenleri ve orada yaptıklarımı yukarıda anlattım. Senin yalanınla vakıanın hiçbir alakası yok. Kızım, sen beni babana bir sor, o sana benim, 'birinin peşine düşenlerden değil, peşine düşülenlerden olduğumu' söyleyecektir.”