Mardin'de Eğitim Sen'lilere ihraç

Eğitim Sen üyesi kamu çalışanlarının KHK'larla ihracı Mardin'de de yaşandı. 11 sendika üyesi öğretmen görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 21 Temmuz’da ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ‘FETÖ/PDY’ bağlantısı olduğu gerekçesiyle birçok kişi memuriyetten ihraç edildi. 1 Eylül'de OHAL kapsamında yayımlanan 672 Sayılı KHK ile Mardin'de 11 Eğitim Sen üyesi görevden ihraç edildi.

'İHRAÇLAR SİYASİ'

Mardin Eğitim Sen Başkanı Hamdullah Yıldırım kamuda gerçekleştirilen ihraçların siyasi gerekçelerle yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: "Daha önce Eğitim Senli birçok arkadaşımız hakkında soruşturmalar açıldı. Birçok arkadaşımızın da görev yerleri değiştirildi. 1 Eylül gecesinde hukuki hiçbir dayanağı olmayan gerekçelerle 11 Eğitim Senli arkadaşımız görevden ihraç edildi."

Yıldırım, kamuda yapılacak ihraçların kişinin hangi siyasi görüşten olduğuna, hangi sendikaya üye olup olmadığına bakılmaksızın, mutlaka hukuk kuralları içinde ve büyük bir titizlikle yapılması, tek bir kişinin bile mağdur edilmemesi gerektiğini şu sözlerle aktardı: "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda başlatılan ve darbecilere yönelik olduğu iddia edilen soruşturmalarla kitlesel açığa almalar yaşandı. Dün saat 13.00 itibariyle sendikamıza gelen bilgiler doğrultusunda aralarında Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Gaziantep, Mardin şube başkanlarımızın da yer aldığı 100’ü aşkın Eğitim Sen’li, yine çeşitli üniversitelerden Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atan 30’u aşkın üyemiz rektörler tarafından hazırlanan özel listeler üzerinden tamamen keyfi bir şekilde ihraç edilmiştir. Bugüne kadar üyelerimize yönelik tüm hukuk dışı girişimlerde olduğu gibi bugün de hukuksuz bir şekilde ihraç edilen arkadaşlarımızın hakkını sonuna kadar savunacağız."

Şu ana kadar kamudan ihraç edilen Mardin Eğitim Sen üyelerinin isimleri şöyle: Şube başkanı Hamdullah Yıldırım, Aslıhan Sezer, Hamit Güngör, Abdullah Gökçe, Kadri Baysal, Midyat Baş temsilcisi Muzaffer Baran, Gazi Aydın, M.Emin Bayar, Fidan Çelik, Leyla Alagöz, Salhatin Şan ve daha önce verdiği bir mülakattan dolayı açığa alınan Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim üyesi Yar. Doç. Dr. Naif Bilmedi.