İptal edilen miting için ABD vatandaşlarını dün uyarmış

ABD istihbaratı Ankara Emniyeti'ne, 'IŞİD militanı, barış mitinginin gerçekleşeceği meydanda keşif yaptı' dedi, miting iptal edildi. Büyükelçiliğin vatandaşlarına uyarıyı dün akşam yaptığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik  [email protected].tr

ANKARA- Başkent'in Kolej Meydanı'nda gerçekleşmesi planlanan barış mitingi, ABD'nin, "Bir IŞİD militanı meydanda keşif yaptı" istihbaratını Ankara Emniyeti ile paylaşması üzerine iptal edildi. Valilik mitingin "güvenlik gerekçesiyle" iptal edildiğini açıkladı.

Ankara'nın bir meydanında olası bir IŞİD bombacısının keşif yaptığını Amerikan istihbaratı fark ederken Türkiye'nin istihbaratçıları bu kişiyi takip ediyor muydu? Bu ve benzeri pek çok soru akıllara takılırken DUVAR'a gelen bilgiye göre ABD'nin Ankara Büyükelçiliği kendi vatandaşlarına miting konusunda uyarıyı dün akşam yapmıştı.

 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN UYARISI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden Amerikan vatandaşlarına yapılan güvenlik uyarısı şöyle:

"Tarih 2 Eylül 2016 Saat: 21 54

  Konu: ABD vatandaşları için güvenlik mesajı. Barış Mitingi...

"Amerikan Büyükelçiliği, vatandaşlarını, HDP'nin 3 Eylül'de Ankara'da Kurtuluş ve Kolej Meydanı'nda gerçekleştireceği Barış ve Demokrasi Mitingi için bilgilendirdi. Daha önceki mitingler şiddete hedef olarak gösterilmişti.

Gösteriler barışçıl bir amaç için planlanmış olmasına rağmen cepheleşme tırmanarak şiddete dönüşebiliyor. Gösterilerin yapılacağı alanlardan ve çevrenizdeki gösterilerden, kalabalıktan, protestolardan ve kaostan uzak durmanız tavsiye edilir."

Elçilik daha önce de pek çok kez vatandaşlarını uyarmış hemen ardından bombalı saldırılar gerçekleşmişti.

Ankara'da "Barış Mitingi'ne katılmak üzere meydana doğru yola çıkmış ve mitinge az bir zaman kala iptal haberini almış olanlar şu soruları soruyor, "Amerikan istihbarat birimlerinin tespit ettiği IŞİD militanı ve olası bombacı izini kaybettirmiş olabilir mi? ABD'den aldığı istihbaratı değerlendiren MİT ve Emniyet birimleri bu kişinin peşinde mi?" (DUVAR)