'Artık bu ülkede yaşamanın bedeli daha ağır' 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlere atıf yaparak, "Artık bu ülkede yaşamanın bedeli daha ağır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa’da Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, AK Parti iktidarı döneminde kadınların iş hayatında daha fazla yer aldığını savundu. KADEM'in Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan "İş dünyasında kadın varlığı, dikkat çekici biçimde artmıştır. 2003'te 114 bin olan kadın yönetici sayısı, 2016'da yüzde 82'lik artışla 208 bine ulaşmıştır. Kadın girişimciliği, inanılmaz bir artış göstermiştir. Kadınların yüksek öğretimde okullaşma oranı, yüzde 13'ten yüzde 40'lara çıkmıştır" dedi.

Sümeyye Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, şunları söyledi:

"15 Temmuz hepimiz için bir milat, kurumlarımız için yeni bir evredir. Artık bu ülkede yaşamanın bedeli daha ağır. Çünkü şehitlerimizin kanı, gazilerimizin üzerimizde hakkı var. Yetim kalan çocukların, dul kalan kadınların ahdi var. Bu nedenle artık işimiz daha çok, derdimiz daha fazla. Her alanda ülkemizi ve milletimizi yüceltecek işler yapacağız. Hepimiz buna memuruz. 15 Temmuz gecesi kadınlarımızın duruşu, hepimiz adına bir gurur vesilesidir. Tankların karşısına dikilen kadınlarımızın cesaretini kutluyorum. 15 Temmuz'da bir destan yazılmışsa kadınlarımız, bu destanın kahramanlarıdır."

sumeyye4

Konuşmanın ardından yeni temsilciliğin açılış kurdelesi Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Bursa Valisi İzzettin Küçük, KADEM Genel Başkanı Emine Sare Aydın Yılmaz tarafından kesildi.

(BURSA-DHA)