Kobane'ye 'sınır ötesi' müdahale

Suriye’nin Kobane kentinde Türkiye’nin inşa etmek istediği duvarı protesto edenlere polis müdahale etti. Altı kişinin yaralandığı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye’nin Kobane kentinde Türkiye’nin sınırda inşa etmek istediği duvarı protesto eden Kobanelilerle sınırın Türkiye tarafındaki polisler arasında çatışma çıktı. Kobane'de bulunan yorumcu İdris Nazsan müdahale sonucunda altı kişinin yaralandığını, bir kişinin de hayatını kaybettiğine dair söylentiler olduğunu söyledi. Akşam saatlerinde ise 2 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

'6 KİŞİ YARALANDI'

Duvar'a konuşan Nazsan, iş makinalarının Kobane topraklarında duvar örmek için çalışmalara başladığını savunarak şunları söyledi:“Kobaneli vatandaşlar bir haftadır sınırda nöbet tutuyor. İş makinalarının Kobane topraklarında duvar örülmesine izin vermek istemeyen vatandaşlar ve polisler arasında önce sözlü tartışma başladı. Sözlü tartışma daha sonra yerini biber gazı ve plastik mermilere bıraktı. Müdahale sonucunda altı Kobaneli vatandaş yaralandı. Şu an hastaneleri geziyoruz. Aynı zamanda bir kişinin hayatını kaybettiği söyleniliyor. Konuyla ilgili araştırmalarımız devam ediyor. Fakat biz Kobane topraklarında duvar örülmesine karşıyız. Kobane halkı buna izin vermeyecek.”

ANHA'nın akşam saatlerinde yayınladığı habere göre ise, açılan ateş nedeniyle Ehmed Cima ve Bozan Heco isimli kişilerin yaşamını yitirdiği, 9 kişininde yaralandığı belirtildi. Yaralıların Kobane Emel Hastanesi’nde tedavi altına alındığı aktarıldı.