Kararname krizi: Biz de atıldık mı?

Kamuda çalışan onbinlerce kişinin kaderi dün gece Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamelerle değişti. Kamu çalışanları listelerde kendi ismini arıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Günün ilk saatlerinden itibaren herkes Resmi Gazete'de yayımlanan 672, 673 ve 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler'in peşine düştü. Biri belediyelerle diğer ikisi kamuda çalışanlarla ilgili olan kararnamelerin ek bölümünde memuriyetten atılanların, görevine son verilenlerin listeleri yer alıyor.

Her kurumun çalışanı listede kendi ismini ararken sendikalar sabah saatlerinden bu yana kendi üyelerinin olup olmadığına dair çalışma yürütüyorlar.

Duvar'ın aldığı bilgilere göre, listelerde en dikkat çeken bölümlerden biri de üniversiteler... Listelerde adı yer alan akademisyenlere bakınca tasarrufun rektörlere bırakıldığı, rektörlerin kişisel inisiyatif kullanarak Hükümet'e liste verdiği, bazı rektörlerin isim vermemeyi tercih ettiği yorumu yapılıyor.

Devlet nereden kaç kişi attı?Devlet nereden kaç kişi attı?

KHK'lerin Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nca 15 Ağustos 2016 tarihinde imzalanmış olması, Resmi Gazete'de yayınlanması için neden iki haftadan fazla beklendiği sorusunu da gündeme getirdi. (DUVAR)

Artık başkanlık sistemi gerekmezArtık başkanlık sistemi gerekmez

KHK Eğitim Sen'li akademisyenleri vurduKHK Eğitim Sen'li akademisyenleri vurdu

Devlette KHK depremi!Devlette KHK depremi!

KHK'ler, imzacı akademisyenleri cezalandırma fırsatçılığına mı dönüşüyor?KHK'ler, imzacı akademisyenleri cezalandırma fırsatçılığına mı dönüşüyor?

Gülseren Adaklı: FETÖ'cü olmadığımı devlet biliyorGülseren Adaklı: FETÖ'cü olmadığımı devlet biliyor