Çukurca, Van ve Silvan'da çatışmalar

Hakkari Çukurca'da çıkan çatışmalarda 1 asker hayatını kaybederken Silvan'da askeri aracın geçişi sırasında patlama yaşandı, 1 asker yaralandı. Van Çaldıran'da da çatışmalar yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari’nin Çukurca ilçesinde hava destekli sürdürülen operasyon yapıldığı sırada çatışma çıktı. Bir asker hayatını kaybetti, 6 asker de yaralandı.

SAVAŞ UÇAKLARI İLE VURDULAR

Çatışma bölgelerine Sikorsky helikopterlerle özel takviye ekipler indirilirken, taarruz helikopterleri de bazı noktaları ateş altına aldı. Savaş uçaklarının katıldığı operasyonda 20’den fazla PKK’linin öldürüldüğü açıklandı.

ÇALDIRAN'DA 2 KORUCU ÖLDÜ

Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde de çatışmalar yaşandı. Dün bir uzman çavuş ile bir köy korucusunun hayatını kaybettiği bölgede akşam saatlerinde 2 köy korucusunun da öldüğü açıklandı. Van’ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesindeki çatışmalarda asker ve köy korucusu olmak üzere toplam 18 güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtildi. Yaralı asker ve korucular, hastanelerde tedavi altına alındı.

SİLVAN'DA 1 YARALI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi yakınlarında da karayoluna döşenen patlayıcı, askeri aracın geçişinden hemen sonra infilak etti. Araçta hasar meydana gelirken 1 asker hafif yaralandı.