Bozdağ, Beştepe'deki adli yılın perde arkasını anlattı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tartışmalara neden olan adli yıl açılış töreninin Beştepe'de yapılmasının perde arkasını anlattı. Bozdağ, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun ilk başta bu fikri desteklediğini de söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Adli Yıl açılış töreni Cumhurbaşkanlığı Sarayı Beştepe Kongre Merkezi'nde yapılırken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, açılış töreninin mekanı ile ilgili kararın nasıl alındığını anlattı.

Bozdağ, TGRT Haber'de katıldığı canlı yayında adli yıl açılış töreniyl ilgili soru üzerine, şunları söyledi: "Perde arkasını burada paylaşmak isterim. Bu program esasında Rixos'ta yapılacaktı. Barolar Birliği Başkanımızın Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyareti sırasında geniş toplantıdan sonra özel bir görüşme oldu. Görüşmede Sayın Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu var, ben varım, Fahri Kasırga bey var, bakan yardımcımız ve müsteşarımız var, Barolar Birliğinin yönetim kurulu üyeleri var ve daha başka danışman arkadaşlarımız var. Orada değişik konular konuşuldu bu birliğin önemine vurgu yapıldı. Halkın bütünleşmesine vurgu yapıldı. Barolar Birliği Başkanı ve Cumhurbaşkanı karşılıklı olumlu görüşler ifade ettiler."

YERİ ERDOĞAN SÖYLEDİ

Bakan Bozdağ, toplantıda konunun adli yıl açılış törenini nerede yapılacağına geldiğini belirterek, şöyle devam etti: "Barolar Birliği yönetiminden biri Rixos'ta yapılacak dedi. Sayın Cumhurbaşkanımızda 'Oraya neden para veriyorlar. Burada devletin yeri var çokta güzel bir yer. Millet Kongre ve Kültür Merkezi var çok da güzel. Burada yapılsa ne olur?' dedi. Herkes 'Çok iyi olur' karşılığını verdi. Orada kimse karşı bir fikir söylemedi. O da vardı orada hepsi beraberdik orada. Hiç kimse bir şey demedi. Orada konuşuldu bu ondan sonra da öyle kaldı. Cumhurbaşkanı da böyle söyledi. Ondan sonra böyle bir yer değişikliği söz konusu oldu. Yani kimse de bir hesap falan yok. Yani şöyle yapalım, böyle yapalım tamamen spontane gelişen bir durum."

Konuşmasında, Beştepe'deki törene destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu için de "Keşke diyorum katılmış olsalar" dedi.

(ANKARA-DHA)