TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan, Adli Yıl Açılışı için yeni açıklama

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Artvin saldırısı nedeniyle 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Feyzioğlu, ziyaretin ardından soruları yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Artvin'deki saldırı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'deki makamında 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu.

Basına kapalı olan ziyaretin ardından Metin Feyzioğlu, Adli Yıl Açılış Töreni'ne ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak törene katılmayacağını söyleyen Feyzioğlu, "Bugün külliyede yapılacak bir açılış korkarız ki yürümekte olan soruşturmalar başta olmak üzere Türkiye'de hakimlerin bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesini daha da fazla sorgulamasına sebebiyet verir" dedi.

"TÜRKİYE'YE ZARAR VERİR"

Bu konuda polemik yapmayı doğru bulmadıklarını belirten Feyzioğlu, yargının tarafsız hale getirilerek sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Feyzioğlu, "Ancak adli yılın külliyede açılması kanaatimize göre hem iç, hem dünya kamuoyuna kuvvetlerin birleştiği görüntüsünü verecek. Biz bundan rahatsızız. Bu Türkiye'ye zarar verir. Dünyaya, Türkiye'de yürüyen terör örgütüne yönelik soruşturma ve davaların bağımsız ve tarafız şekilde yürütüldüğünü anlatmak mümkün olmaz" şeklinde konuştu.

"ALTERNATİF AÇILIŞ DÜŞÜNMÜYORUZ"

Bir soru üzerine Feyzioğlu, TBB'nin alternatif bir tören düşünmediğini aktardı. Türkiye'nin gerginlik yerine çözüme ihtiyacı olduğunun altını çizen Feyzioğlu,"Devletin birliği için devletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanını arkasında durmaya devam ederiz ama kuvvetler birliği algısı yaratılması devletin birliğine zarar verir o sebeple bunun yanında değiliz" yanıtını verdi. (DHA)