Tanrıkulu: Barıştan adım adım uzaklaşılıyor

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi yaptığı açıklamada, barış ihtimalinin hergeçen gün daha da uzaklaştığını söyledi. Tanrıkulu topluma huzur ve demokrasi yerine savaş ve ölüm propogandası yapıldığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yarın kutlanacak olan  1 Eylül  Dünya Barış Günü'ne Türkiye’nin barış ihtimalinden daha da uzaklaşarak girdiğini söyledi. “Türkiye Cumhuriyeti, tarihi boyunca hiç bu kadar uzun süreli bir kaosa sürüklenmemişti” diyen Tanrıkulu,  "Hemen her gün sivillerin yaşamını yitirdiği bir ortamda belirsizlik, yeni ölümlere karşı ses çıkarmayı bile imkansızlaştırıyor" açıklamasında bulundu.

2016 yılının büyük bir kaos ve çatışmayla devam ettiğini, şu ana kadar kolluk güçleri, siviller, örgüt üyeleri olmak üzere toplam 1552 kişinin  yaşamına yitirdiğini, 1683 kişi de çatışma veya bombalamalarda yaralandığına dikkat çeken Tanrıkulu “Son yılların en ağır enkazı olarak da 440 kişi yargısız infazla öldürülmüştür” dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nün hakiki ve kalıcı bir barışa vesile olmasını temenni  eden Tanrıkulu, 10 Ekim 2015 tarihinde barış için yürürken Ankara’da katledilenler ile  bir yılda silahlı çatışma veya bombalamalarda yaşamını yitirenleri saygıyla andığını  ifade etti.

Tanrıkulu, barışı biran önce hakim kılmak için herkesi sorumluluk almaya çağırdı.