SGK'den Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz

SGK Siirt İl Müdürlüğü, 43 milyon lira tutan prim borçları ödemediği gerekçesiyle DBP'li Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz koydurdu. SGK İl Müdürü, Başkan Tuncer Bakırhan ile görüştüğünü belirterek "Ben burada devleti temsil ediyorum" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Siirt Müdürü Abdulcelil İlbaş, düzenlediği basın toplantısında bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu kapsamında SGK borçlarının yapılandırılması için çok önemli kolaylıkların getirildiğini söyledi. SGK'nın Siirt'te halktan tahsilatının yüzde 87.63 olduğunu İlbaş, belediye ve kamu kurumlarından alacaklarının oranının yüzde 60 dolayında olduğunu söyledi.

İlbaş, "Vatandaşlar borcuna sadık. Biz özellikle belediyelerden, kurumlardan, spor kulüplerinde paralarımızı tahsil edemiyoruz. Siirt Belediyesi'nden 43 milyon lira alacağımız var, Siirt'teki tüm belediyelerden alacağımız var, alamayınca gelirlerimiz azalıyor. Bazı kurumlar SKG'nın kendilerine haksız yaptığını ve ceza kestiğini söylüyor. İnanın biz bazen kendimize ceza bile ödüyoruz" dedi.

SGK İL MÜDÜRÜ: DEVLETİ TEMSİL EDİYORUM

Siirt Belediye Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan ile görüştüğünü ve 43 milyon lira boçları olduğunu, aylık prim borçlarının dahi ödenmediğini söylediğini belirten İlbaş, "Her ay tahakkuk eden cari parasını bize verin, bunu tahsil edelim. Aynı zamanda mahkemeye verirseniz sevinirim, belki bu işi çözmüş oluruz' dedim. Çünkü ben burada devleti temsil ediyorum" diye konuştu. (SİİRT/DHA)

Etiketler siirt belediyesi