Hande Yener, Yavuz Bingöl ve Mustafa Ceceli 3’üncü köprü karşıtı klipte

Yavuz Sultan Selim köprüsünü öven klip organizasyonuna pek çok ünlü şarkıcı dâhil olmuştu. Çevreciler bu görüntüleri kullanarak bir karşı-klip hazırladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Ormanları Savunması, yeni açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için çekilen ve ünlü şarkıcıların rol aldığı 'Gurur duyuyoruz' isimli klipten görüntüler kullanarak "Gurur değil utanç duyuyoruz: 3. köprü Cinayettir!" başlıklı bir karşı-video hazırladı.

Hande Yener, Yavuz Bingöl, Orhan Gencebay, Rafet El Roman, Ümit Besen, Nükhet Duru, Fettah Can, Mustafa Ceceli ve Berksan'ın görüntülerinin kullanıldığı klipte kıtaları birbirine bağlayan köprülerin uzun vadede trafiğe çözüm değil sorun getirdiği savunuluyor ve "Büyüme, kalkınma yalanlarıyla İstanbul'un akciğerleri Kuzey Ormanları'nda şimdiye kadar 3 milyon ağaç kesildi. Her şey İstanbul'un akciğerlerini talana açarak kenti kuzeye doğru taşımak; yeni rant alanları açmak için" deniyor.

Grup, 'Gurur duyuyoruz' klibindeki "Her şey insan için" sözüne karşılık "Bizler İstanbul'un geleceğini çalan talan projelerinden 'gurur' değil, utanç duyuyoruz ve bir kez daha haykırıyoruz: #3köprüCinayettir" sloganını kullanıyor. (HABER MERKEZİ)