Gezi’deki şiddetten darbeci tanka uzanan yol

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın gözaltına alınması, Gezi eylemleri döneminde birlikte görev yaptığı polis müdürlerini de gündeme getirdi. Bunlardan biri de, Gezi'deki sert müdahalelerin emrini veren isimlerden olan ve darbe girişimi gecesi tankın içinde askeri kamuflajla yakalanan polis müdürü Mithat Aynacı'ydı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da Gezi döneminde Emniyet Müdürü olan Hüseyin Çapkın’ın gözaltına alınmasıyla yeniden gündeme gelen Gezi eylemlerinin sürdüğü günlerdeki polis şiddeti, dikkati dönemin üst düzey yöneticilerini çevirdi. Bunlardan biri de darbeden sonra gözaltında intihar ettiği haberleri yapılan, ancak daha sonra tutuklanıp cezaevine konulan Mithat Aynacı.

Gazete Duvar’ın dün yaptığı haberde adı geçen dönemin polis şeflerinden Mithat Aynacı hakkında internette hazırlanmış çok sayıda içerik var.

Bunlardan biri de Koray Peksayar’ın hazırladığı çalışma. (http://koray.peksayar.org/?p=4 20)

mithat2

NELER YAPMIŞTI?

İşte, darbe gecesi, yani 15 Temmuz 2016’da Aksaray’daki emniyet binalarına yönelen tanklardan birinin içinde yakalanarak gözaltına alınan Mithat Aynacı’nın Gezi günlerindeki işlerinden bir özet:

-Gazetecilere küfür ve tehdit etmişti,

-Görev sahasını aşarak Çevik Kuvvet ekiplerini yönlendirmişti,

Gezi'de destan yazanlar FETÖ'den içeride!Gezi'de destan yazanlar FETÖ'den içeride!

-Z tüfeği olarak tabir edilen silahla gaz fişeğini İstiklal Caddesi’nde yürüyenlerin üstüne bizzat ateşlemişti,

mithataynaci

-Yolda yürüyen kadınlara ve 18 yaşından küçük gençlere keyfi gözaltı yapmıştı,

-Baret taktığı gerekçesiyle 6 Temmuz 2013 tarihinde İstiklal Caddesi Balo sokakta aşçı Metin Toprak’ı yumruklayıp burnunu iki yerinden kırmış ve gözaltına alınmasını sağlamıştı.