Atilla Taş gözaltına alındı

'FETÖ medya yapılanması' soruşturması kapsamında aranan Atilla Taş, Bursa'nın Gemlik ilçesinde gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ soruşturmasında 35 gazeteci ve akademisyen hakkında gözaltı kararı alınmasının ardından listede yer alan Atilla Taş Gemlik'te gözaltına alınarak Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü yerleşkesine getirildi.

Soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmit'te, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek'i gözaltına almıştı.

Hakkında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunamayan ve bir kısmının yurtdışına çıktığı belirtilen 25 kişinin isimleri şöyle:

"Ergun Babahan, Eyüp Can Sağlık, Mehmet Yavuz Baydar, Erhan Başyurt, Abdülkerim Balcı, Asım Yıldırım, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Önder Deligöz, Ali Selçuk Gültaşlı, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin, Ali Yurttagül, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Faruk Arslan, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, Kemal Gülen, Mahmut Akpınar, Mutlu Çölgeçen ile Prof. Dr. Osman Özsoy, İhsan Yılmaz ve Savaş Genç."

Soruşturmada adı geçe kişilerin, "FETÖ ile bağlantılı oldukları ve çalıştıkları basın yayın organları ile sosyal medya hesapları üzerinden lehine propaganda yaptıkları" öne sürülüyor.