Türkiye'den bir yargı mensubu Yunanistan'a iltica etti

Yunanistan basınına göre, Türkiye'den Sakız Adası'na giden bir yargı mensubu sığınma talebinde bulundu. Yunan polisinin gözaltına aldığı yargı mensubunun, mültecilere ait bir botla adaya geldiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

Nikolaos Stelya

DUVAR - Yunanistan yerel basınına düşen bilgilere göre şu saatlerde Sakız (Chios) Adası'nda 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili önemli bir gelişme yaşanıyor. Yerel astraparis.gr sitesinin geçtiği habere göre, geçtiğimiz saatlerde Yunanistan’a kaçak yollardan giren bir Türkiyeli yargı mensubu Chios’ta gözaltında tutuluyor.

İddialara göre, Türkiyeli yargı mensubu Yunanistan Sahil Güvenliği tarafından gözaltına alındı ve şu anda Chios’taki Sahil Güvenlik Komutanlığında tutuluyor.

Yerel haber sitesinin geçtiği habere göre, Türkiyeli yargı mensubu bu sabah saat 06.00 sularında Chios’un Ayia Eleni kıyısında başka mültecilerin bulunduğu bir botla Yunanistan’a geçmeye çalıştı. Mülteci botu Sahil Güvenlik tarafından alıkonuldu ve kıyıya çekildi.

BUGÜN SAVCI KARŞISINA ÇIKACAK

Astraparis.gr sitesine göre, gözaltında tutulan yargı mensubu 50 yaşında ve ilk ifadesinde ‘Erdoğan rejiminden’ kaçtığını anlattı.

Türkiyeli yargı mensubu öğlen saatlerinde savcının karşısına çıkacak. Yunanistan makamları kendisine ülkeye kaçak yollardan girdiği için işlem yapacak.

Bu arada ulaşan ilk bilgilere göre yargı mensubu Yunanistan makamlarından iltica talebinde bulundu.