Özel güvenliğe rağbet arttı ama sektör 'FETÖ'cü'!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası özel güvenlik hizmetlerine ilgi yüzde 10 arttı ama sektörün içinden gelen bir iddiaya göre şirketlerin yüzde 60'ı 'FETÖ'cü'!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Ağustos darbe girişimi sonrası 'koruma' amaçlı olarak özel güvenlik hizmetlerine rağbet arttı. Ancak, Güvenlik Federasyonu Başkanı Bülent Perut'e göre, “300 bin aktif güvenlikçinin yüzde 60’ı FETÖ’cü”...

Güvenlik sektöründe faaliyet gösteren uluslararası şirket Securitas’ın Türkiye Başkanı ve Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi ve son olaylarla birlikte özel güvenlik sektörüne yönelik talebin yüzde 10’a yakın artığını bildirdi. Dünya gazetesinden Hüseyin Gökçe'ye konuşan Kösereisoğlu, "yeni dönemde sertifikaların da sınıflandırılacağını, temel eğitimin ardından deniz, hava, spor karşılaşması, bankalar gibi alanlara yönelik özel uzmanlık eğitimi verileceğini" söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi ve artan terör olayları sürecinde özel güvenlik sektörünü değerlendiren Murat Kösereisoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’de özel güvenlik sektörüne yönelik talebin yaklaşık yüzde 10 oranında artış gösterdiğine dikkat çekti. Bu dönemde özel güvenliğin öneminin daha çok anlaşıldığını dile getiren Murat Kösereisoğlu, “Keşke özel güvenliğin önemi böyle olaylar sonucunda ortaya çıkmasaydı” diye konuştu.

POLİS SAYISINA ÇOK YAKIN

Nitelikli özel güvenlik eleman sayısının artışına bağlı olarak polisin işinin de o kadar kolaylaşacağının altını çizen Murat Kösereisoğlu, alan eğitiminin arttığı özel güvenlik sektöründe yine son dönemlerde önleyici yatırımlarda artış olduğu bilgisini verdi. Murat Kösereisoğlu, Türkiye’de polis sayısı ile özel güvenlik görevlisi sayısının da birbirine çok yakın olduğunu bildirdi.

'YÜZDE 60 FETÖ'CÜ' İDDİASI

Ancak Sabah gazetesinden İbrahim Acar'a konuşan Tüm Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu Başkanı Federasyonu Başkanı Bülent Perut sektörle ilgili önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Perut, “300 bin aktif güvenlikçinin yüzde 60’ı FETÖ’cü” dedi. Tüm Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu Başkanı Bülent Perut, özel güvenlik sektöründeki FETÖ'cü yapılanmaya dair henüz bir çalışma yapılmadığını, şu ana kadar sadece Sakarya'da bir şirketin FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle kapatıldığını ve sahibinin gözaltına alındığını söyledi. Perut, "Bizim sektöre yönelik bir çalışma yapılması gerekiyor. Özel güvenlik alanında FETÖ yapılanması sanıldığından da çok yüksek seviyede" diye konuştu.

'DARBEYE KARŞI ÖNLEM ALIYORUZ'

15 Temmuz sonrası sektördeki güvenlik derecesinin üst seviyeye çıkarıldığını anlatan Perut, "Sektörde izinler iptal edildi, takviye personel sağlandı. Özellikle elektronik güvenlik sistemleri güçlendiriliyor. 10 bin özel güvenlik görevlisi olası bir darbeye karşı teyakkuzda. İletişim ağları kuruldu" diye konuştu.