Ankara Katliamı'nın sanığı serbest bırakıldı

'10 Ekim davası'nın sanıklarından Suphi Alpfidan'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Alpfidan için 2 kez yakalama kararı çıkartılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da Garı önünde geçen yıl 10 Ekim'de düzenlenen bombalı saldırının sanıkları arasında yer alan Suphi Alpfidan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Canlı bomba saldırısıyla ilgili açılan davada 36 isim sanık olarak yer alıyordu. Suphi Alpfidan davanın 16. sıradaki şüphelisiydi.

Birgün'den Er Acarer'in haberine göre Alpfidan hakkında IŞİD’e üye olduğu ve Ankara Katliamı’nda rolü bulunduğu gerekçesiyle  geçen 23 Şubat'ta 2 ayrı yakalama kararı kararı çıkarıldı.

10 Ekim’in ardından kaçtığı belirtilen Alpfidan, geçen 4 Mart'ta Almanya’dan dönüş yaptığı Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yakalandı.

SANIKLARI TANIDIĞINI İTİRAF ETTİ

Bir süre gözaltında tutulan şüphelinin Ankara Savcılığı tarafından denetimli serbestlik şartı ve yurtdışı yasağı konarak serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Suphi Alpfidan, ifadesinde patlamayla ilişkisi olmadığını söylemişti. Alpfidan, dosyanın önemli sanıklarından Yunus Durmaz, Halil İbrahim Durgun, Resul Demir, Yakup Karaoğlu ve Halil İbrahim Alçtay’la ticari ilişkileri olduğunu söylemişti. Alpfidan'ın katliamda kullanılan bombacılara eskortluk yapan 27 AHV 70 plakalı araçta parmak izlerine rastlanmıştı. Alpfidan’ın IŞİD’in ödeme listesinde de ismi vardı.

'DURUŞMAYA GELİRSE TUTUKLAMA İSTEYECEĞİZ'

10 Ekim Davası avukatlarından İlke Işık, Alpfidan'ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Işık şunları söyledi:

“Alpfidan, katliamın planlayıcısı konumundaki Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun’un yanı sıra dosyada bulunan pek çok sanığı da tanıdığını açıkça beyan ediyor. Bu kişilere depo ve ev bulmaya yardımcı olan Alpfidan’ın onların ne tür bir yapılanma içinde olduğunu bilmemesi imkansız. Bu nedenle nasıl tutuklu olmadığının mantıklı bir izahı yok. Katliam sanıkların dışarıda kalmasına izin veren bu eğilim, Savcılık makamının 10 Ekim dosyasına karşı olan tutumunu da ortaya koyuyor. Eğer duruşmaya gelirse Alpfidan’ın tutuklanmasını isteyeceğiz.”