ABD: Türkiye-YPG ateşkes sağladı

Söz konusu iddia ABD Merkez Komutanlık Sözcüsü John Thomas'tan geldi. Thomas, "Türkler ve Kürt gruplar Suriye'de çatışmayı durdurmayı kabul etti" dedi. Ancak, TSK'den anında yapılan açıklamayla bu iddia yalanlandı: Ateşkes yok...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Suriye'de IŞİD tehdidine odaklanmak için Türkiye ile YPG arasında çatışmaları durdurma noktasında karşılıklı teminat verildiği ileri sürüldü.

ABD Merkez Komutanlık Sözcüsü John Thomas "Türkler ve Kürt gruplar Suriye'de çatışmayı durdurmayı kabul etti" dedi.

AFP'nin geçtiği habere göre, Thomas "Son bir kaç saat içerisinde tüm taraflar IŞİD tehdidine karşı odaklanmak için çatışmayı durdurma kararı aldı" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye YPG yanıtıDışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye YPG yanıtı

Thomas bu 'gevşek anlaşma'nın en azından birkaç günlüğüne olduğunu, yakında 'sağlamlaştırmayı' umduklarını da sözlerine ekledi.

Rudaw ise YPG sözcüsünün durumun 'Cerablus Askeri Konseyi ve Türk Ordusu arasında geçici bir çatışmayı durdurma olduğunu' söylediğini aktardı.

TSK: ATEŞKES YOK 

Reuters'ın aktardığına göre TSK'den yapılan açıklamada ise YPG ile herhangi bir ateşkes üzerinde uzlaşma olmadığı duyuruldu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonunun Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm unsurlar yok edilene kadar süreciği açıklandı.